“Лунав страшенний крик, а мати стверджувала що донька у бабусі”: З’явились нові подробиці вбивство 2-річної дитини власною матір’ю

У місті Ізюм Харківської області поховали загиблу у ванній 2-річну дитину. Дівчинка захлинулася, коли була вдома разом із мамою.

Одна із сусідок в день трагедії чула, як зазвичай спокійна дівчинка кричала. “Страшне було – цей крик. Я не знаю, як вам передати”, – зізналася вона. Потім, за словами сусідів, будинком поширився запах газу. “За третім разом вона мені відкрила. Сама закрита у халат, наче смердить їй. Я кажу: Юля, чого це газ смердить? Дивись, може включений, а вона так, включено, я не знаю чого”, – розповіла сусідка.

З нею у цей час була мати, але нетвереза. Чи просто залишила доньку у повній ванній і забула, чи ще й топила – у поліції поки з’ясовують. У найближчу добу матері загиблої дівчинки мають обрати запобіжний захід – прокуратура вимагатиме тримання під вартою, адже жінка є громадянкою Росії і може втекти.

Потім жінка пішла з дому, сказавши, що 2-річну Настю віддала бабусі. Тіло дівчинки без ознак життя виявив батько, коли ввечері повернувся додому. Експерти з’ясували, що дитина втопилася. Чи мати зробила це умисно, чи забула про доньку, залишивши її у ванній – ще встановлюють. Сама ж матір із місця трагедії зникла.
Поліцейські знайшли жінку вже пізно ввечері за кілька кілометрів від дому на пляжі. Вона була дуже п’яна і говорила, що хоче втопитись, щоб, мовляв, піти слідом за донечкою. Однак сусіди такому каяттю не вірять. “Хотіла б утопитися – утопилася б поряд у ванній, я так вважаю”, – каже одна з них. Жителі будинку, де сталась трагедія, категоричні – жінку тут недолюблюють. Мовляв, разом із донькою на вулиці її майже не бачили, дитиною переважно займався батько. “У нас всі мамочки там гуляють, але такого не було. У мене в очах стоїть: тато виходить з дівчинкою буквально три дні тому. Світла така дівчинка”, – каже Любов Шевченко.

Не на камеру друзі жінки кажуть, що та була алкозалежною, а в день загибелі дитини якраз намагалася вийти з чергового запою. До того ж, жінка вживала наркотики. Але правоохоронці стверджують, що в їхнє поле зору мати раніше не потрапляла.

Після затримання її доправили до психіатричної лікарні. “Вона була направлена до психіатричної лікарні, але зараз вона вже доставлена до ізюмського відділу поліції”, – розповів прокурор Ігор Молодовський. У найближчу добу матері загиблої дівчинки мають обрати запобіжний захід. Прокуратура вимагатиме тримання під вартою, адже жінка є громадянкою Росії, тож може втекти від правосуддя.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.