У США повернулася смертельна хвороба 18 сторіччя

Відсутність аскорбінової кислоти призводить до порушення синтезу колагену.

В Сполучені Штати Америки повернулося захворювання, яке було поширене ще в 18 столітті, так звана “хвороба моряків” – цинга.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Science Alert.

Так, за останні роки лікарі клініки в Спрінгфілді (штат Массачусетс) вже зафіксували десятки випадків захворювань. Правда, перший випадок медиків не насторожив, адже у пацієнта були проблеми з психікою, він їв тільки хліб і сир. Однак з того часу пройшло 5-6 років і в клініці поставили вже десятки діагнозів “цинга”

Зазначимо, цинга – це хвороба, яку викликає гостра нестача вітаміну С. Відсутність аскорбінової кислоти призводить до порушення синтезу колагену, тому сполучна тканина втрачає міцність – випадає волосся і зуби, ламаються кровоносні судини, пригнічується кровообіг. Цинга століттями косила моряків далеких плавань (звідси і назва «хвороба моряків»). На суші часто помирали люди, які перебували у в’язниці.

В наші дні лікарі клініки в Спрінгфілді відзначають, що значна частина пацієнтів з цингою страждали надмірною вагою/ожирінням, а австралійські медики відзначають, що на цингу страждають і володарі діабету.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.