Трагедія у Генуї: стартувало розслідування проти компанії, яка обслуговувала міст

В Італії розпочали розслідування щодо компанії Autostrade per l’Italia, яка обслуговувала міст біля Генуї, що обвалився.

Про це повідомляє Укрінформ за даними агентства Reuters.

«Італійський уряд у четвер розпочав розслідування проти компанії-оператора Autostrade per l’Italia, що здійснює експлуатацію мосту у Генуї, після обвалу, який забрав щонайменше 38 життів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Міністерство інфраструктури і транспорту Італії дало компанії 15 днів на надання доказів сумлінного виконання своїх зобов’язань з обслуговування мосту.

Autostrade per l’Italia є частиною компанії Atlantia S.p.A., що виступає найбільшим концесіонером мережі італійських автострад. Міністерство вимагає, щоб Atlantia взяла на себе зобов’язання відбудувати міст за власний рахунок і протягом обмеженого часу.

Як відомо, 14 серпня у Генуї обрушився автомобільний міст: з висоти 45 метрів впало близько 40 автомобілів. За останньою інформацією, загинуло 39 осіб, зокрема троє дітей віком від 8 до 12 років, 16 осіб поранені, 12 людей перебувають у тяжкому стані.

Міська влада оголосила дводенну жалобу. Міністерство транспорту Італії планує подати цивільний позов проти компанії-оператора, щоб домогтися розслідування справи про обрушення моста в Генуї.

Серед загиблих у результаті обрушення моста в італійському місті Генуя є громадяни інших країн – Франції й Албанії.

Раніше в МЗС України наголосили, що наших співгромадян серед загиблих у результаті аварії немає.

Згодом повідомили, що двоє потерпілих українців госпіталізовані. Їхній стан стабільний, загрози життю немає.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив надзвичайний стан у регіоні навколо Генуї через обрушення моста.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.