Порошенко закликав скасувати комісію за комуналку

Президент звернувся до Ощадбанку, який вводить з 1 грудня комісію за оплату комунальних послуг у касах.

%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-2

Президент Петро Порошенко направив листа голові правління Ощадбанку України Андрію Пишному, в якому попросив керівництво скасувати рішення про стягнення комісії за оплату комунальних послуг. Про це повідомляє прес-служба адміністрації глави держави.

“Президент наголосив на необхідності невідкладно вжити заходів для опрацювання питання про скасування зазначеного рішення”, – йдеться у повідомленні. Ощадбанк встановив комісію за оплату комунальних послуг з 1 грудня 2016 року.

Відзначмо, раніше Антимонопольний комітет України зафіксував ознаки монопольного становища на ринку послуг з прийому готівкових платежів від фізичних осіб за житлово-комунальні послуги в Ощадбанку, Укрпошті та ПриватБанку.

Також в АМКУ визнали незаконною комісію за комуналку. Згідно з підрахунками комітету, загальна сума сплачених комісійних платежів у 2015 році склала 23,7 млн грн, а за п’ять місяців 2016 року – 18,2 млн грн.

Згідно із законодавством, до тарифу послуг ЖКГ закладається вартість переказу коштів на рахунки підприємств-постачальників послуг, за винятком послуги оплати постачань природного газу, для якої держава встановлює максимальний розмір комісії – не вище 0,3%.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...