В одіозного Льовочкіна суд забрав землю під Києвом

Верховний Суд України скасував незаконні судові рішення, що їх було винесено на користь колишнього очільника Адміністрації Президента часів Віктора Януковича – Сергія Льовочкіна.

levochkin

Така інформація з’явилась на сайті ГПУ.

Зазначається, що відомство захистило інтереси територіальної громади Козинської селищної ради Київської області.

Установлено, що виконавчим комітетом цієї ради у 2002 році усупереч вимог Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. ст. 116, 118 Земельного кодексу України та поза межами наданих йому законом повноважень прийнято низку рішень, якими передано у приватну власність громадян земельні ділянки для забудови загальною площею майже 0,50 гектарів. У подальшому власниками цих земель стали колишній очільник Адміністрації Президента України часів Віктора Януковича та його родич,
– йдеться у повідомленні.

Також у прокуратурі доповіли, що, незважаючи на правомірність доводів прокурора про відсутність у виконавчого комітету ради права ухвалювати рішення щодо надання у власність земель комунальної власності, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ все ж погодився із судом апеляційної інстанції, який у задоволенні позовів відмовив.

Відтак, Генеральна прокуратура України подала заяви до Верховного Суду України про перегляд судових рішень.

Найвищий судовий орган погодився з доводами прокурора і 09.11.2016 скасував незаконні судові рішення, а справи направив на новий розгляд до суду першої інстанції, – підсумовує прес-служба відомства.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...