Невідомий вистрілив два рази: ветерана АТО вбили у власному дворі

Місяць тому, 31 липня на Східному проспекті, 157, у Бердянську на Запоріжжі з мисливської рушниці застрелили 43-річного Віталія Олешка. Він — ветеран АТО та громадський активіст. Убивство сталося у дворі його будинку-готелю.

“Зі спини підійшов якийсь бородатий мужик і вистрілив два рази у Віталія. Сів в червону машину і поїхав. Все сталося у мене і його дружини на очах. Ми знаходилися неподалік, – розповідав тоді товариш Андрій Маджаров.

Олешко родом із Артемівська, нині це місто Бахмут Донецької області. У Бердянськ переїхав 1998-го. Займався там пивним бізнесом — був представником донецького пивного заводу “Сармат”. Мав такий позивний на війні.

Воював у складі добровольчого батальйону “Донбас”. Пройшов Іловайський котел та шість місяців полону бойовиків. У Бердянську власний будинок біля моря переобладнав під готель. Після повернення з полону займався громадською діяльністю. Виступав проти проросійських чиновників у місті, заявляв про бездіяльність СБУ й поліції, комунальних служб.
Друзі Віталія Олешка кажуть, що той отримував погрози від місцевих чиновників.

У вбивстві Олешка підозрюють Артема Матюшина та його спільників – Миколу Ломаку, Олександра Обухова й Максима Володимиркова. Усім чотирьом Бердянський міськрайонний суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою протягом 60 діб без права на заставу. Усі свою провину заперечують. Кажуть, у місто приїжджали відпочити. Тримання під вартою оскаржували, проте апеляційний суд залишив рішення попередньої інстанції.

Мотив убивства – підприємницька діяльність, за версією слідства Проте друзі кажуть, що Олешко останнім часом бізнесом не займався.

“Основна версія – конкуренція. У “Сарматі” побачили конкурента, тому що за півроку активної діяльності своїми прямими включеннями він показав багато фінансових махінацій і кримінальних злочинів влади. Зараз щодо кожного з 600 стрімів ведеться розслідування. Так що версія №1 – це конкуренція за те, щоб потрапити до Верховної Ради. Пономарьов (Пономарьов Олександр Сергійович, народний депутат України VII – VIII скликань,) – реально не дуже психічно здорова людина, і Віталік бив по його гордині”, – говорить Маджаров.

Поховали Віталія Олешка 2 серпня у Бердянську. У нього залишилися дружина та неповнолітня дочка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.