Супрун розвіяла міф про кактуси біля комп’ютера

Глава МОЗ закликала не вірити в “інформаційні вкидання” і включати критичне мислення, використовуючи факти, а не емоції.

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розвінчала міф про кактуси, які рятують від випромінювання, якщо їх розташувати поряд із комп’ютером. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

“Згадайте звичайний стаціонарний комп’ютер – великий монітор, блок, який гуде, і купа різних вимикачів та кнопок. Незмінний атрибут майже в кожного такого пристрою – кілька горщиків із кактусами, що розставлені навколо. Міф стверджує таке: начебто кактуси – рослини, які краще ростуть, поглинаючи радіоактивне випромінювання. Ніби саме воно в надмірній кількості надходить від монітора комп’ютера і завдає великої шкоди здоров’ю. А кактуси здатні його поглинати і якимось чином нівелювати цей шкідливий вплив. Як саме – науці не відомо. Адже не існує жодного наукового дослідження, яке б підтверджувало або спростовувало цей міф. Вчені навіть не визнають це гіпотезою і достатньою підставою для проведення будь-якого дослідження”, – написала в.о. міністра охорони здоров’я.

Також вона закликала не вірити в “інформаційні вкидання” і включати критичне мислення, використовуючи факти, а не емоції.

Крім того, Супрун розповіла про найпоширеніші ознаки брехливої ​​інформації: відсутність конкретики, деталей, джерела інформації та альтернативних думок.

“Історія з кактусом – досить безневинний приклад. Але схоже спотворення інформації, яке стає популярним, може бути використано для більш небезпечних для здоров’я і життя маніпуляцій”, – додала Супрун.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...