На згарищі табору «Вікторія» знайшли другий кип’ятильник

Група незалежних експертів, яких залучили до розслідування трагедії в одеському таборі “Вікторія” на вимогу батька загиблої Соні Мазур, знайшла на згарищі другий кип’ятильник.
Про це інформує Слідство.Інфо.

Кип’ятильник виявили на місці однієї з кімнат, але не в тій, з якої розпочалася пожежа.

Перший електроприлад вилучили одразу після трагедії на місці загоряння – у кімнаті художнього керівника колективу “Адель” Тетяни Єгорової, яка відпочивала у таборі разом із дітьми.

Слідство розглядало версію, що пожежа сталася саме через перший невимкнений кип’ятильник.

Другий електроприлад незалежні експерти передали правоохоронцям. Крім цього, на згарищі знайшли останки дітей.

“Журналісти звернулися до голови поліції Одеської області і запитали його, чому його підлеглі не виявили таких важливих речей”, – підкреслюють у Слідство.Інфо.

“Виявлення цих фрагментів – звучить цинічно – жодним чином не впливає на хід розслідування, і на факти – причинно-наслідковий зв’язок”, – зазначив очільник поліції Одещини Дмитро Головін. Він без офіційного “паперу” неможливо говорити про те, важливий доказ чи ні. На його думку, це стосується як останків дітей, так і другого кип’ятильника.

Нову групу фахівців залучити до розслідування у червні 2018 року дозволив Приморський райсуд Одеси, ухваливши клопотання Олексія Мазура, донька якого загинула у таборі “Вікторія”.

На місці трагедії зараз працюють фахівці незалежного інституту судових експертиз (Україна) та фахівці з Міжнародного інституту експертиз (Естонія).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.