Названо найбільш смертельна пластична операція

Пластична хірургія стає все більш доступною, все більше жінок не просто мріють, а вже і можуть переробити в собі щось. Але не всі операції однаково безпечні. Деякі з них призводять до летального результату.

Йдеться про бразильську підтяжку сідниць. Особливо насторожилися медики після випадку з хірургом з Майамі, якого відсторонили від діяльності після смерті пацієнтки, якій була зроблена бразильська підтяжка сідниць. Вона є найбільш «смертельною» з усіх пластичних операцій.

Після аналізу роботи 700 пластичних хірургів, лікарі повідомили про 32 смертельні випадки і 103 серйозних ускладненнях, що відбулися після бразильської підтяжки сідниць. Нагадаємо, під час операції жир, узятий зі стегон і живота імплантується в сідниці, збільшуючи їх обсяг.

Дуже важливо, щоб після пересадки жирові тканини отримували поживні речовини – забезпечувалися кров’ю. Неправильна трансплантація, якщо жир потрапить в вени або судини, призводить до жирової емболії – закупорки кровоносної судини жиром.

Наслідки – закупорка легеневих капілярів, яка може викликати гостру дихальну недостатність, порушення кровотоку в судинах головного мозку та інсульт. Безпечною вважається пересадка 300 мл жиру, проте багато зловживають, переливаючи в сідниці по кілька літрів жиру.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...