Поляки настільки цінять українських заробітчан, що платять їм, як собі, але чверть роботодавців готова платити українцям більше, ніж полякам

Чи насправді наших працівників недооцінюють за кордоном?

Приміром, зарплати українських заробітчан у Польщі наближаються до зарплат самих поляків, про що свідчать результати дослідження компанії Personnel Service, яка займається працевлаштуванням українців у Польщі. Навіть більше — зростає готовність польських роботодавців платити українцям більше, ніж полякам, пише “Укрінформ”.

Якщо у другому півріччі 2017 року про таку готовність говорили 16% польських роботодавців, то у першому півріччі 2018-го уже 24%.

Там пояснюють таке зростання труднощами з пошуку працівників із відповідною кваліфікацією. “Уже певний час винагорода поляків і українців подібна. Час, коли працівникам з України платили менше, відійшов у минуле”, – розповів голова Personnel Service Кшиштоф Ігльот.

За його словами, польські працедавці готові пропонувати українцям також більш привабливі умови, приміром, житло, доступ до Інтернету, трансфер до місця роботи, що зменшує витрати заробітку.

Отож, уже стає очевидним, що для держави XXI століття найбільш значущим ресурсом стає якраз добре освічена та навчена робоча сила, а не корисні копалини чи інші ресурси. Саме за нього ітиме й надалі боротьба, а особливо — за креативний клас, який нині є рушієм економіки.

Юлія Горбань, Київ

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.