Ахметов збирається придбати акції найбільшого виробника коксу

Група “Метінвест” Рината Ахметова отримала опціон на придбання 75,01% акцій найбільшого в Україні виробника коксівного вугілля “Донецьксталь”.

В липні “Метінвест” разом з 4 іншими співінвесторами домовилися про придбання до 100% частки в кількох підприємствах. Найбільш значущими з яких є ПАТ “Ш/у “Покровське” і фабрика “Свято-Варваринська”, повідомляється у офіційному звіті компанії.

За угодою, частка “Метінвесту” в новопридбаному бізнесі дорівнює 24,99%. Купівельна ціна акцій, придбаних “Метінвестом”, становила 190 млн дол. з максимальною розстрочкою на шість років, включаючи відповідні відсотки.

“Додатково “Метінвест” зможе придбати решту 75,01% від інших співінвесторів при виконанні своїх гарантованих зобов’язань первісним продавцям і отримання всіх відповідних урядових та інших дозволів. В даний час керівництво оцінює фінансові наслідки цих транзакцій”, – йдеться у звіті.

Таким чином, група “Метінвест” опосередковано стала акціонером ПАТ “Шахтоуправління “Покровське” – найбільшого виробника коксівного вугілля в Україні.

Гендиректор “Метінвесту” Юрій Риженков в одному з інтерв’ю повідомив, що зацікавлений ​​у партнерстві з іншими компаніями або придбанні нових активів. В такому разі група зможе замістити свої підприємства, що лишилися на окупованій території Україні. Управління ними акціонери втратили з 15 березня 2017 року.

“Ми шукаємо якесь партнерство, СП або злиття і поглинання. Ми також шукаємо деякі вугільні активи, бажано на місцях в Україні”, – сказав гендиректор.

“Метінвест” – вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами “Метінвесту” є “СКМ” – 71,24% і “Смарт-холдинг” – 23,76%.

Шахтоуправління “Покровське” (раніше – “Красноармійська-Західна №1”) до останнього часу входило в промислово-фінансову групу “Донецьксталь”, основним власником якої є Віктор Нусенкіс.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...