«Захищатиму і служитиму Угорщині»: з’явилось відео, як закарпатці отримують подвійне громадянство

На Закарпатті у місті Берегове у консульстві Угорщини громадянам України видають угорські паспорти.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на відео, отримане з власних джерел.

За даними агентства, процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями від дипломатів: «Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства».

Під час отримання нового документу українці вголос присягають на вірність Угорщині.

«Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог», – тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів.

У консульстві Угорщини в Береговому поки ніяк не прокоментували запит журналістів щодо цього випадку.

Водночас, у посольстві Угорщини в Києві заявили, що переслали аналогічний запит до свого міністерства. «Якщо там побажають, то, можливо, вам дадуть відповідь», – відповіла співбесідниця російською мовою і при цьому наголосила, що українською не володіє.

Як писав «Вголос», 12 листопада 2017 р. у Береговому відбулися заходи, приурочені до 79-ї річниці створення організації «Карпатська Січ». Активісти пройшли містом колоною, а тоді стягнули з флагштока на будівлі міськради угорський національний прапор.

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вимагає від української влади «відреагувати на інцидент», який стався у закарпатському місті Берегово 12 листопада.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попередив, що конфліктні ситуації з Україною можливі і в майбутньому через нові законодавчі ініціативи Києва, а позитивне рішення Венеціанської комісії не применшать претензії через освітній закон.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.