Не пускають в туалет та постійно слідкують: Одна з психіатричних лікарень потрапила в скандал через незаконне утримання іноземців

Дніпровська психіатрична лікарня утримувала шістьох іноземців, і тільки в одному випадку повідомила про це консулу відповідної країни. Про це заявили в Міністерстві охорони здоров’я.

У лікарні досі перебувають 4 пацієнти, щодо яких суд прийняв рішення про переведення ще у червні, липні та серпні. МОЗ України робить необхідні кроки, щоби оперативно виправити цю ситуацію,– йдеться у повідомлені.

У відомстві також зазначили, що умови, в яких перебувають пацієнти Дніпровської психіатричної лікарні з суворим наглядом, принижують гідність і суперечать міжнародним нормативно-правовим актам про права людини.

“До вбиральні пацієнти ходять строго за графіком, у двері туалетів вмонтоване вікно, а на ніч у палатах залишають увімкненим яскраве світло”, – повідомили у міністерстві.

У МОЗ нагадали, що у Дніпровській психіатричній лікарні з суворим наглядом триває реорганізація, що розпочалася 17 вересня. І пацієнтів з цієї лікарні переведуть у психіатричні лікарні, що розташовані ближче до місця їхнього проживання. На ранок 20 вересня, заяви про переведення написали 267 пацієнтів з 655. Переведення розпочнеться найближчим часом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.