Сенсаційна знахідка на Херсонщині: відкрита могила першого українського воїна

У перший же день археологічних розкопок на Арабатській стрілці в Херсонській області знайдено стародавнє поховання воїна, повідомляє Типовий Херсон. Про це учасниця розкопок Оксана Чорнобривцева розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі.

“Це щось грандіозне! Сьогодні перший день розкопок, які почали співробітники Інституту археології НАНУ на Арабатській стрілці, і знайдено сармата. Він воїн, вершник, його зріст 160 см, йому близько 2000 років, похований головою на північний захід, з ним його залізний меч (фрагменти) і глечик”, – описала знахідку Чорнобривцева. При цьому археолог підтвердила, що кошти на розкопки на Арабатській стрілці були виділені місцевою владою. Розкопки тривають, тому Оксана Чорнобривцева окремо попросила у місцевих жителів “дбайливого ставлення до історії, знахідок і шанобливого ставлення до вчених”.

Відомо, що кошти на дослідження виділила місцева влада. Зараз розкопки тривають, археологи сподіваються знайти ще більш захоплюючі знахідки, завдяки яким історія України отримає нові факти. Як відомо, сармати жили на більшій частині півдня України, населяючи степові райони від вододілу Тиси і Дунаю до Аральського моря. Вони мали кінну армію і були добре озброєні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...