У Казахстані кастрували першого педофіла

Влада Казахстану вперше в історії країни піддала педофіла хімічній кастрації. Це сталося через кілька місяців після прийняття нового закону, що дозволяє такий метод покарання за педофілію.

 

 

 

 

Офіційні особи оголосили, що неназваний чоловік з Туркестанського регіону отримав ін’єкцію під наглядом представників Міністерства охорони здоров’я країни.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв виділив понад $ 25,000 на 2000 ін’єкцій для чоловіків, які здійснили напади на дітей в цьому році.

Заступник міністра охорони здоров’я Ляззат Актаева сказала: «На даний момент відповідно до постанови суду був поданий запит на хімічну кастрацію». На початку цього року Казахстан ввів новий закон про хімічну кастрацію. «Кошти були виділені на більш ніж 2000 ін’єкцій», – сказала Актаева.

Коли закон був прийнятий, сенатор Бирганим Айтимова сказала, що кастрація буде «тимчасової», що складається з «одноразової ін’єкції», заснованої на «необхідності запобігання вчиненню сексуального насильства».

Простіше кажучи, таку ін’єкцію потрібно робити два рази на рік, щоб вона залишалася ефективною. У Казахстані такі кримінальні злочини також передбачають тюремне ув’язнення терміном до 20 років.

На відміну від хірургічної кастрації, хімічна кастрація не перешкоджає сексуальним позивам в майбутньому.

Скептики стверджують, що це не обов’язково запобігає майбутнім нападам. Згідно з повідомленнями, згвалтування дітей в Казахстані подвоїлися приблизно до 1000 на рік в період з 2010 по 2014 рік.

Казахстан буде використовувати ципротерон, стероїдний антиандроген, розроблений для боротьби з раком, сказано в звітах. І Казахстан – не єдина країна, що зробила кроки на цьому шляху.

Кілька місяців тому уряд Великобританії заявив, що розглядає можливість зробити хімічну кастрацію для засуджених педофілів і сексуальних злочинців більш поширеним видом покарання.

Міністр юстиції Філіп Лі попросив чиновників розглянути способи зробити цей медичний метод більш поширеним.

Метод, який пригнічує сексуальні спонукання, вже застосований до деяких насильників, які знаходяться в тюрмах, так і залишаються на свободі, в рамках ряду заходів по скороченню ризику повторного вчинення злочинів.

Специфіка в тому, що британські засуджені мають право добровільно вибрати спосіб покарання – в’язницю або кастрацію.

Але Міністерство юстиції поки не приймав ніяких рішень щодо розширення можливостей застосування цього методу.

Загалом, зараз близько 120 гвалтівників добровільно проходять таке “лікування”.

Професор психіатрії Дон Грубін проводить програму хімічної кастрації у співпраці з тюремною службою і Департаментом охорони здоров’я. Один із співробітників відділу сказав: «Доктор Лі знає, що це суперечливо, але процедура є добровільною, і націленої на отримання умовно-дострокового звільнення.

Існує дискусія про ефективність цього методу, але лікарі майже не сумніваються в тому, що хімічна кастрація працює. По суті, переважно ліки в поєднанні з психологічної терапією більш ефективні, ніж усе те, що ми звикли робити до теперішнього часу».

До слова, британським злочинцям призначають такі медикаменти для усунення сексуального збудження, які повинні застосовуватися регулярно для стабільного ефекту.

А ви як вважаєте, такий метод – правильне рішення?

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.