У Раді збирають підписи за відставку Луценка (відео)

Збір підписів почав нардеп Соболєв. Заступник голови фракції “Самопоміч” Єгор Соболєв почав збір підписів за відставку генерального прокурора Юрія Луценка.

lutsenko-yurij-e1477486724558

Про це він заявив на засіданні Ради, передає “Інтерфакс”.

“Якщо в цьому залі є сумніви до роботи Генеральної прокуратури, до якості їх розслідування – ось підписи за відставку генерального прокурора Юрія Луценка.

Будь-хто може висловити свою позицію для того, щоб мати ефективного генерального прокурора”, – сказав депутат.

Наразі відповідні підписи поставили 14 депутатів за необхідного мінімуму 150, передає УНІАН. “Я тільки почав вчора (збирати підписи), тому що я не міг отримати підписний лист від Апарату ВР – це ціла справа. Поки підписалися представники “Самопомочі”, – сказав депутат.

Він також зазначив, що ще ряд депутатів з інших політичних сил обмірковують можливість підписатися під цією ініціативою. “Самопоміч” не братиме участі у голосуванні в парламенті до того часу, доки не буде поставлено на голосування притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського”, – заявив Соболєв.

Він наголосив, що не можна прикриватися бездіяльністю Генеральної прокуратури і не порушуватиме цього питання. Після свого виступу з трибуни парламенту депутати “Самопомочі” полишили сесійну залу.

Нагадаємо, у коментарі журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що народні депутати шукають причини, щоб не ухвалювати рішення про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського.

“Депутати бояться казати “так” і бояться казати “ні”, і роблять так, щоби перепихнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене – або поруш КПК (Кримінальний процесуальний кодекс), або не отримаєш відповіді”, – сказав він.

Вадим Новинський проходить у справі про незаконне позбавлення волі помічника нині вже покійного митрополита УПЦ МП Володимира – Олександра Драбинка.

За версією слідства, Новинський був співорганізатором викрадення для зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату 2013-го року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...