На поминках у Вінницькій області отруїлися 24 людини

У м. Могилів-Подільський зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед людей, які були присутні на поминальному обіді в ресторані «Київська Русь» 28 вересня.

Про це повідомляє у понеділок, 1 жовтня, Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

«Станом на 1 жовтня в окружній лікарні інтенсивного лікування м. Могилів-Подільський перебуває 24 особи, в тому числі одна дитина 9 років із попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт середнього ступеню важкості. Постраждала дитина захворіла після вживання страв (налисники з сиром та рулет курячий в клярі), принесеними з обіду», – говориться у повідомленні.

Зазначається, що проведено епідемічне розслідування спалаху.

«Ресторан «Київська Русь», зі слів власника, працює лише на замовлення. Обід готували три працівники кафе та стороння особа, яка їм допомагала. У всіх працівників кафе в наявності особові медичні книжки з пройденими медичними оглядами в липні 2018 року. Приміщення харчоблоку утримується в антисанітарному стані, в одному приміщенні суміщено «гарячий цех», цех холодних закусок та складське приміщення. Холодильного обладнання недостатньо, температурний контроль зберігання продуктів не проводиться, товарне сусідство в холодильнику не дотримується, добові проби відсутні. Обладнання, допоміжні столи та інвентар не мають маркування, утримуються в антисанітарному стані. Порушені правила миття та дезінфекції посуду», – зазначили у Держпродспоживслужбі.

Повідомляється, що продукти та сировина закуповувались на міському ринку з рук та в магазинах міста. Супровідні документи відсутні. Залишки харчових продуктів та страв відсутні. «Розпорядженням Головного державного інспектора функціонування вказаного закладу тимчасово припинено, власником закладу відмінено усі заплановані у ньому заходи», – заявили у Держпродспоживслужбі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.