Чому Третя світова війна може початися з Латвії

Співробітник адміністрацій Джорджа Буша і Барака Обами, Пол Міллер, який передбачив початок військового конфлікту в Україні, опублікував в престижному журналі Foreign Politics статтю під назвою “Як Третя світова війна може початися в Латвії”.
Як пише ukrnato, у ній він вважає, що такі заворушення спалахнуть у Латвії.

4169c4cc3300fa2786dddf4fefd68bb1

Наступний крок Путіна небезпечніший, ніж попередні, тому що він, можливо, направить погляд на країни які є членами НАТО.

Він не пошле туди великі військові з’єднання в формі, тому що навіть самі обережні члени НАТО в такому разі не проігнорують відкрите конвенційне вторгнення. Замість цього Путін протягом найближчих двох років викличе там воєнізовану кризу за допомогою своїх ставлеників.

Можливо, російськомовні латвійці або естонці почнуть протести, вимагаючи міжнародного захисту. З’явиться підозріло добре тренований “Народний фронт для звільнення росіян Балтії”. Різні вбивства і вибухи високого профілю приведуть країни Балтії до можливості громадянської війни.

– вважає Міллер.

Американський аналітик також стверджує, що за риторикою Кремля стоять не побоювання щодо захисту від НАТО, а ідеологічна установка, що є гібридом російського націоналізму, релігійності, фаталізму і месіанства.

Міллер упевнений, що у Путіна є чітка мета – захищати православне християнство і поширювати його. А країни Заходу Путін розглядає як загрозу через їх “глобалізацію та дегенерацію”.

Після цього, прогнозує Міллер, Росія почне блокувати всі рішення Радбезу ООН і замість цього пропонувати свої послуги в якості миротворця.

Польща постарається задіяти 5-й пункт договору НАТО, заявивши, що Балтія піддалася нападу з боку РФ, проте Німеччина і Франція виступлять проти. До того ж вступ 5-го пункту в силу фактично означатиме оголошення війни Росії.

І тоді президенту США Трампу доведеться вирішувати, чи вартий захист Латвії того, щоб починати через неї Третю світову війну.

– вважає аналітик.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...