У Чорногорії назвали імена росіян, причетних до організації замаху на прем’єр-міністра

Прокуратура Чорногорії назвала імена росіян, яких підозрюють у підготовці замаху на прем’єр-міністра країни Міло Джукановіча і спробі державного перевороту.

chornogoria_49631

У вересні 2016 року чоловіки організували на території Чорногорії, Сербії і Росії групу для скоєння “невизначеної кількості терактів і замахи на представників влади Чорногорії”.
За інформацією слідства, 26 вересня росіяни зустрілися в Москві з членом сербського радикального руху “Сербські вовки” Александаром Синджеличем і представили свій план загострення ситуації в Чорногорії. Синджелич – сербський націоналіст, який воював на Донбасі на стороні проросійських бойовиків. Для цього йому виділили 30 тис євро, щоб закупити 50 автоматичних гвинтівок і патрони до них, які злочинці планували використовувати для захоплення влади.
Слідчі також заявляють, що після невдалої спроби організації безладів у центрі міста, Широков 16 жовтня зустрівся з Синджеличем і запропонував знайти людину, яка вміє користуватися вогнепальною зброєю і зможе вбити Джукановича в Подгоріці (столиці Чорногорії).
Всього, як стверджують у прокуратурі, Синджелич отримав від росіян 200 тис євро для організації перевороту, інформує CDM.
За даними прокуратури, в угруповання входили десятки людей, зокрема названі імена 19 сербів і чорногорців, які, за версією слідства, брали участь у змові.
Нагадаємо, що прем’єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович заявив, що йде у відставку і покидає “всі займані ним посади”.
У день виборів було заарештовано 20 сербів, яких запідозрили в підготовці збройних нападів на офіційні установи після закриття виборчих дільниць.
27 жовтня Сербія депортувала кількох росіян за підготовку терактів у Чорногорії.
Сербський прем’єр Александар Вучіч оприлюднив деталі плану захоплення держустанов Чорногорії після парламентських виборів 16 жовтня “за сприяння іноземного фактора”. Вучіч підтвердив інформацію чорногорського спецпрокурора Мілівоє Катніча про арешт групи громадян Сербії, яка готувала захоплення Скупщини Чорногорії і стрілянину по учасниках мітингу опозиції з метою спровокувати хаос і штурм парламенту. Прем’єр також оголосив, що сербські правоохоронні органи виявили “ще кілька небезпечних груп”, залучених до реалізації цього плану, за якими стоять “дуже серйозні люди”.
Раніше, група російських байкерів та казаків у місті Котор на Адріатичному узбережжі в Чорногорії заснували так зване “Балканське казацьке військо”.
Зазначимо, що НАТО і Чорногорія тісно співпрацювали у рамках Плану дій щодо членства з 2009 року. У грудні 2015 року глави МЗС країн НАТО ухвалили рішення запросити Чорногорію розпочати переговори щодо вступу до Альянсу.
У лютому 2016 року почалися переговори про вступ, які завершилися підписанням протоколу.
Водночас, Кремль погрожував НАТО помстою через приєднання Чорногорії.
В самій Чорногорії існують проросійські сили, які виступають проти приєднання країни до Альянсу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...