На Хмельниччині у дитсадку масово отруїлися діти

Серед захворілих – один вихователь групи №9

Спалах кишкових інфекцій зафіксували у яслах-садку в місті Нетішин Хмельницької області.

В результаті в лікарню потрапили 20 дітей і один вихователь, про це повідомляє на прес-служба Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Як повідомляється, спалах кишкових інфекцій сталася в місті Нетішин.

“У ДНЗ (ясла-садок комбінованого типу) № 6 “Райдуга” м. Нетішин зареєстрований спалах кишкових інфекцій. Станом на 05.10.2018 в інфекційне відділення КЗ “Нетішинського міської ради” госпіталізовано 21 особу, у тому числі 20 дітей. Всі діти є вихованцями цього закладу груп: № 3,7,8,9,10,12″, – йдеться в повідомленні.

Серед захворілих – один вихователь групи №9. Клінічні прояви у першого хворого з’явилися 4 жовтня. В той день госпіталізували чотирьох хворих: трьох дітей і одного вихователя.

“5 жовтня 2018 року лабораторно обстежено 68 осіб (21 хворий і 47 здорових, у тому числі 29 вихованців та 18 працівників дошкільного закладу). Проведено лабораторне дослідження 84 проб, у тому числі харчових продуктів – 20 змивів з об’єктів навколишнього середовища – 60, питної води – 4. у приміщеннях дошкільного закладу проведена заключна дезінфекція. Встановлено медичне спостереження за контактними. З працівниками проведені бесіди щодо профілактики кишкових інфекцій”, – йдеться в повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.