Порошенко ветував закон «Про підтримку кінематографу», через який закрилися EX.UA та FS.TO

Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» відправлено назад у парламент. Як часто буває, за привабливою назвою закону ховався драконівський зміст. Причому, абсолютно не пов’язаний із підтримкою кіно.

8b6ef41f828630b5c4421de0bd64fe6c

У прикінцевих положеннях ветованого закону була стаття, яка суттєво обмежувала свободу в Інтернеті і через яку закрилися відомі файлообмінники EX.UA та FS.TO

Уявіть: ви у своєму Фейсбуці розмістили фотографію. Хтось вважає її публікацію порушенням авторських прав. Він пише вам вимогу зняти фото, і ви маєте виконати її за 24 години. Якщо ж ви не згодні, то можете написати відмову, але вказати усі свої дані, необхідні для подачі на ваc у суд.

Це стосується не тільки ФБ, а й усіх інших сайтів. Загроза введення у дію цього закону змусила закритися відомі файлообмінники, які, до речі, на вимогу правовласників часто видаляли контент.

Повністю вимоги закону щодо боротьби з піратством “читайте у Розділі 3 Прикінцевих положень закону «Про держпідтримку кінематографії»

Та президент ветував закон з іншої причини. Серед його зауважень найцікавішим видалося те, яке пояснює, як цей кінематографічний закон поширюватиме корупцію:

“Законом, що надійшов на підпис, пропонується не поширювати процедуру публічних закупівель на випадки, якщо предметом закупівлі є товари, роботи і послуги, необхідні для виготовлення (створення) вихідних фільмових матеріалів, аудіовізуальних творів, розповсюдження, дистрибуції та рекламування, зберігання, відновлення, реставрації, демонстрування фільмів”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...