10 речей, від який слід зараз же позбутися і більше ніколи не зберігати їх вдома

Маленькі домашні склади «а раптом знадобиться» займають всі самі затишні місця в наших будинках. На балконах і лоджіях, на найвіддалиніших полицях стелажів і в скриньках столу роками «чекають своєї години» непотрібні пластикові контейнери, які втратили свою актуальність одяг і взуття, а частенько і поламана побутова техніка, запас нікому не потрібних пластикових або дерев’яних панелей, фарб та інших слідів колишнього ремонту.

nepotribni-rechi-smittya-e1479492307168

Будь-який день – ідеальний день для того, щоб позбутися від сміття, як у прямому, так і в переносному сенсі. Нижче ми розповімо про 10 найбільш поширених типах домашнього мотлоху від яких слід позбутися негайно так як вони не тільки займають зайве місце, але здатні нашкодити вашому здоров’ю.

Старі пластикові контейнери
Уважно переглянете свою «колекцію» старих пластикових контейнерів для продуктів і негайно позбудьтеся від тих, які виготовлені з простої пластмаси, використання якої заборонено в зв’язку з її негативним впливом на здоров’я людини. Вказати на шкідливий склад пластика може позначка «7 або” pc “- скорочення, прийняте для позначення полікарбонату – складного поліефіру вугільної кислоти і фенолів з групи заборонених для використання на кухні термопластів. Особливу небезпеку являють собою надломлені контейнери.

Освіжувачі повітря у вигляді спрея, розчину або стікера
Одним з компонентів практично всіх існуючих освіжувачів повітря, є фталати – хімічні сполуки, які додаються для того, щоб аромат тримався в повітрі, якомога довше. І все б нічого, але клінічно було доведено, що в великих концентраціях цей компонент негативно позначається на репродуктивній функції людини і на розвиток дітей. Очевидно, що навіть найприємніший штучний аромат в будинку не вартий такого ризику. Робіть вибір на користь природних «ароматизаторів»: ароматних сушених букетиків лаванди, ароматів домашніх квітів і – найголовніше – підтримуйте чистоту в будинку, тоді необхідність в ароматизаторах відпаде зовсім.

Антибактеріальне мило
Ідея мила, яке вбиває мікроби представлена на ринку дуже красиво і переконливо. І правда, чому б не купити мило, яке ще й від інфекцій захистить. Надовго! – Як стверджує реклама. Цей ефект досягається за рахунок основної діючої речовини такого мила – триклозан. Але в цьому видимому перевагу нівелює неприємна властивість цього роду засобів особистої гігієни.

Запам’ятайте, а краще запишіть:

по-перше, триклозан змінює гормональний баланс, впливаючи на синтез окремих гормонів, що було доведено в експериментах на лабораторних тваринах
по-друге, триклозан відіграє важливу роль у розвитку антибіотикорезистентності патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів. Хочете вивести в своєму будинку і в своєму організмі унікальний, більш досконалий і невразливий для більшості існуючих антибіотиків штам хвороботворних мікроорганізмів – вперед!

Залишки їжі в холодильнику
Правило говорить: продукти і страви, що містять компоненти тваринного походження слід їсти свіжими, відразу після приготування і зберігати в холодильнику не більше 3-х днів. Після закінчення цього терміну продукт необхідно або перемістити в морозилку, або викинути. Третього не дано. Крапка. Чи варто пояснювати, що далеко не всі бактерії відчувають себе не так уже й погано при температурі +4, підтримуваної в наших холодильниках. Багато з них при цьому ще «ого-го» як активно затівають нові «колонії» в ваших недоїдених стравах і продуктах, виділяючи при цьому в них токсини і активно розмножуючись.

Стара косметика
Засохла туш або пудра, помада з вичерпаним терміном придатності, занедбані і забуті в віддалених куточках косметичок і туалетних столиків. Чим вони небезпечні? Все просто. Тут діє той же принцип, що і зі зберіганням продуктів і старого взуття. Бактеріям, які випадково потрапили в пудреницю або флакончик з тушшю з поверхні шкіри або навколишнього пилу знаходитися там дуже затишно, тепло, темно і спокійно. Ось чому бактерії успішно розмножуються в таких затишних середовищах і готуються завдати значної шкоди вашій шкірі, якщо помилково ви раптом повернетеся до використання цих речей, забувши про термін їх зберігання. Та й з сусідніми косметичними засобами такі «контейнери для бактерій» поділяться вельми охоче.

Використані контейнери для контактних лінз
Ще одна благодатне середовище для маленької бактерійної «цивілізації». Тільки тут ще присутня необхідна для їх життєдіяльності волога. Так що будьте впевнені, хвороботворні мікроорганізми зможуть жити довго і щасливо в таких, мабуть спеціально для цього, збережених де-небудь на поличці у ванній, використаних ємностях.

Давно збережені спеції
Викиньте їх прямо зараз! Тут вже справа не жартівлива, оскільки мова йде про харчування і, отже, про пряму загрозу потрапляння інфекції в організм. На термічну обробку «лежалих» спецій не дуже-то сподівайтеся. Багато патогенніих мікроорганізмів здатні серйозно вразити вас своєю життєстійкістю і «винахідливістю», особливо в формі цист і капсул. Не варто випробовувати долю. Викиньте прострочені трави, перець, мелену паприку і так далі. Які вже давно навпіл перемішані з пилом і простроченими штучними підсилювачами смаку. До того ж навіть найстійкіші аромати спецій згодом вивітрюються і вбирають інші, більш інтенсивні запахи ззовні. Отже, користі від додавання таких спецій ви не отримаєте ніякої!

Старий Сонцезахисні крем
Коли мова йде про сонцезахисні засоби, термін придатності набуває особливого значення. Це не просто ледь помітна дата на упаковці. Це день, коли ваш сонцезахисний крем перестане бути захисним і стане небезпечним. Справа в тому, що компоненти, що відображають ультрафіолет і захищають від його впливу шкіру, з часом розпадаються. І якщо на упаковці крему зазначено, що термін придатності закінчується 12.03.2017, отже, до цього часу ваш захисний крем вже зовсім не захисний і покладатися на нього, підставляючи свою шкіру сонечку, ні в якому разі не слід. Сміливо відправляйте невикористаний сонцезахисний крем з терміном придатності в сміттєвий бак, якщо не плануєте в зазначені на його упаковці терміни встигнути з’їздити ще в якісь сонячні країни.

Фільтр в системі для очищення води
Будьте милосердні до себе і членів своєї сім’ї – регулярно міняйте фільтри в Ваших очисних системах для фільтрації води. В іншому випадку вони перетворюються не в захисника, а в пряму загрозу вашому здоров’ю. Ну не може один і той же фільтр нескінченно фільтрувати трильйони бактерій, що зустрічаються в нашій водопровідній воді. Вчасно не замінені фільтри перетворюються в прямо протилежну річ-фільтр, який збагачує патогенними бактеріями питну воду, оскільки до цього моменту на пластинах фільтра їх концентрація стає настільки високою, що примудряється навіть перевищувати кількісь у водопровідній воді.

Губка для миття посуду
Те ж стосується і губки, яку ви використовуєте під час миття посуду, для протирання кухонних поверхонь. Відповідно до досліджень американського доктора Doyle Tierno, кухонні губка – один з найбільш забруднених патогенними бактеріями предметів у всьому будинку! Тільки уявіть собі, навіть швабра, якою ви миєте підлогу в туалеті і передпокої, не завжди може зрівнятися з тим «букетом» хвороботворних бактерій, які цілком комфортно себе відчувають і розмножуються у вашій кухонній губці. Найкраще це вдається сальмонелі, яку часто у великих концентраціях виявляють в кухонних губках, якими господині активно протирають столи, тарілки і столові прилади. Доктор Tierno радить використовувати замість губки хоча б шматок бавовняної матерії, яка хоч і буде виконувати ту ж функцію «накопичувача» бактеріальних агентів, але принаймні, в тканини немає такої кількості пір, де бактерії відчувають себе особливо затишно. Міняти ганчірку для миття посуду або губку він рекомендує через кожні декілька днів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...