Українці все частіше працюють на вихідних

Українські роботодавці все частіше стали залучати своїх співробітників до роботи у вихідні дні.

Про це йдеться в опитуванні rabota.ua.

735893_w_300

Так, 18% опитаних змушені працювати в суботу та неділю навіть без компенсацій у вигляді додаткової оплати або відгулів, а ще 30% знаходяться у черговому режимі.

Ще третина респондентів ніколи не працює по вихідних, кожному десятому за робочий вихідний дають відгул, а 12% учасників опитування роботу у вихідні оплачують.\

Що стосується нормованості робочого графіка, то у більшості українців він фіксований – 60%. Тільки 11% громадян працюють за гнучким графіком і у 8% він вільний.

У 52% опитаних робота жорстко фіксована за часом. У решти учасників дослідження є певні послаблення: 27% опитаних можуть вибирати час приходу і відходу з роботи, кожен п’ятий може дозволити собі взяти вихідний протягом робочого тижня, а ще для 15% доступна віддалена робота раз або кілька разів на місяць.

З початку року найбільше зросла кількість вакансій на робочі спеціальності. Порівняно із січнем – утричі. Кількість вакансій на робочі спеціальності за 10 місяців зросла в усіх регіонах. З початку року побільшало вакансій також у будівництві та логістиці. Найменший приріст запитів на нові кадрі показав топ-менеджмент. Вакансій на керівні посади побільшало з початку року на 3%.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...