Польські прикордонники влаштовують жорсткі перевірки українським заробітчанам

Польські прикордонники влаштували жoрсткі перевірки українським заробітчанам при виїзді з країнит Повідомляє Intermarium з посиланням на Погляд.ua

Вони змушують всіх покинути автобуси і довести своє легальне перебування в Польщі, переглядають терміни перебування, запитують, що робили в Польщі, якщо термін перебування безперервно 2 або 2,5 місяця відразу просять показати “Освядчення” і умову по якій працювали, дозвіл на роботу. Якщо таких документів у вас не буде, то чекайте відразу депортації на 6 місяців і штраф.

Також перевіряють людей, які їхали за візами дійсно працювати у того роботодавця від якого запрошення, скільки працювали і навіть чи знають вони польську мову. Просять відповісти на елементарні питання польською або ж читати те елементарне. Знання польської перевіряють для того щоб переконатися, що працівник працював саме в Польщі, а не поїхав далі в Німеччину або Чехію по польській візі.

Ситуація дійсно складна тому моя вам порада зберігати всі документи, які вам надають при оформленні, працювати тільки на легальній основі, якщо їдете по візі то працювати саме у того роботодавця від якого у вас запрошення. Якщо їдете до іншого роботодавця, уважно поставитися до переробки вашого запрошення на інший офіційний документ. Тим, хто їде за польськими візами «куди подалі», враховувати цю ситуацію на кордоні, перетинати кордон словацький, угорський чи літаком.

Така ситуація буде відбуватися ще досить довгий період.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.