Подарунки з України. Що не варто дарувати італійцям?

Італійці не завжди сприймають українські продукти, привезені їм в подарунок, із захопленням. Особливо, якщо це солодощі чи щось для них не звичне, пише Gazeta.ua

Про гостинці, які не варто привозити італійцям, розповіла у своєму блозі українка Надін Мудрієвська, яка мешкає у Римі.

“Мало, поважаючих себе італійців, будуть їсти зефір. Наш зефір нагадує їм маршмелоу, тобто “хімію” незрозумілого походження. На власному досвіді, можу сказати, що таке відразу йде в сміття із скривленим обличчям. Хоча, про смаки не сперечаються – можливо комусь одному-двом ви й догодите, але то великий ризик, – пише Надін Мудрієвська. – Шоколадки “Roshen”, а в жодному разі “Любімов”, чи “АВК”. Особливо молочні. Навіть, якщо ви українець і хоча б рік живете в Італії, то різницю між шоколадом “їхнім” і “нашим” відчуваєте дуже гостро. А для італійців то щось жaхливе”.

“Копчені ковбаси – табу. Для них копченості, то рівносильно caмогyбcтву. Соняшникове насіння для нас ніколи не набридне, а вони можуть не зрозуміти. Також ще не бачила італійців, які б оцінили халву чи вона б їм припала до смаку.

Це стислий перелік українських смаколиків, що мають великі шанси не завоювати серця італійців. Але, у нас є більше такого, що може дуже сподобатися й представити Україну на високому рівні”, – пише українка.

За її словами хорошим подарунком буде кава, яку не соромно запропонувати італійцям. Чай – за умови, що люди справді полюбляють цей напій.

“Мало італійців “чаюють”, здебільшого – вони вживають медичні чаї при застуді чи проблемах із шлунками, – каже Надін – Хорошим подарунком буде косметика. Наприклад, кокосове масло, яким із великим задоволенням користуюся сама й змащую волосся донечці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.