Дитина лягла спати та не проснулася: на Одещині розгорівся скандал через смерть після щеплення

В Ізмаїлі під час денного сну несподівано померла шестимісячна дівчинка.

У тому, що трапилося, батьки звинувачують вакцинацію, але судово-медична експертиза причину смерті ще не підтвердила.

Наприкінці минулого тижня дівчинка пройшла планову вакцинацію від поліомієліту та гепатиту індійським препаратом. Протипоказань до вакцинації у дитини не було. За словами матері, до і після щеплення дівчинка відчувала себе добре.

16 жовтня під час денного сну мати помітила, що дитина перестала дихати, тож відправилася у найближчу медустанову. Так, у Дунайській обласній лікарні медики намагалися реанімувати дівчинку, але спроба завершилася невдачею і лікарі констатували смерть.

18 жовтня судово-медичній експертизі тільки належить з’ясувати причину смерті дитини і довести або спростувати її зв’язок із вакцинацією.

Нагадаємо раніше ми повідомляли про те, що поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом смерті дворічного хлопчика в Ічнянському районі. Зі слів батьків, за кілька днів до цього дитині робили щеплення, – йдеться у повідомленні.

Малолітній хлопчик проживав разом з батьками в одному з сіл Ічнянського району. З поганим самопочуттям до сільської амбулаторії його доставили 18 липня увечері. Там йому надали медичну допомогу, однак дитина все одно померла.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.