Тернопільських дівчат вербували для роботи в борделях Польщі, Туреччини та ОАЕ

Від п’ятисот до тисячі гривень отримували вербувальники, які підшуковували дівчат для роботи в борделях Польщі, Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратах. Про це на зустрічі з журналістами розповів начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Олександр Буняк.

– Цього року ми задокументували дев’ять фактів торгівлі людьми. Усі випадки – сексуальна експлуатація. Вербували за допомогою інтернету та шахрайськими методами. В оголошенні вказували про вакансії прибиральниць, а прибувши на місце, у жінок забирали документи та шляхом залякування змушували займатися проституцією.

Тернопільська області одна з перших, де з’явилася обласна програма з протидії торгівлі людьми. На цю програму, каже Ігор Чорний, начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА, виділяються кошти з бюджету. Гроші йдуть, як допомога особам, які отримують статус постраждалих від торгівлі людьми.

– За 2012-2018 роки такий статус отримало тридцять осіб. Дев’ять з них стали жертвами торгівлі людьми саме у 2018 році. Готуються документи про надання статусу ще шістьом особам.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.