У Польщі через комп’ютерну гру відкрили справу проти української фірми

Йдеться про одну з ігор – The cost of freedom – a game about polish death camps. “Поява такої гри є образою польського народу і пропагандою фашистського ладу”, – Ярослав Шарек.

Окружна прокуратура у Варшаві відкрила слідство у справі ураїнської фірми Aliens Games, яка займається розробкою комп’ютерних ігор. Йдеться про одну з ігор – The cost of freedom – a game about polish death camps, котра незабаром вийде на ринок. Про це повідомляє УНН з посиланням на “Польське радіо”.

Слідство відкрито на підставі заяви голови польського Інституту національної пам’яті Ярослава Шарека, на думку якого поява такої гри є образою польського народу і пропагандою фашистського ладу.

Дія гри буде розгортатися на території колишнього німецького концтабору Auschwitz-Birkenau, а гравець може вибрати одну з ролей – в’язня чи наглядача-есесівця.

В інтернеті з’явилися рекламні матеріали гри. Відео, серед іншого, містить сцени розстрілу і знищення в’язнів у газових камерах, а також фрази на кшталт “польські табори смерті”, “де є гонор великого польського народу, де ваш гонор, польські пси?”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.