Чому не вигідно обмежувати кількість посилок з-за кордону

В Україні немає технічної можливості реалізувати постанову про обмеження кількості посилок з-за закордону до 3 штук. Не працює монополія на міжнародні перевезення. Тобто відслідковувати точну кількість посилок, які отримують українці, не можливо, розповів гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

“Якщо 2 посилки зайшли через Укрпошту, ще 2 через іншого поштового оператора, то яку посилку вважати четвертою? Крім того, на сьогодні не подолано контрабанду на обмеження вартості посилок до 150 євро. Тому про 22 євро говорити зарано”, – наголошує гендиректор Укрпошти.

За його словами, коли у Білорусі до 22 євро обмежили вартість неоподатковуваних посилок, надходження до бюджету зменшилися. Таким чином, сьогодні одне із найприбутковіших відділень Укрпошти в Луцьку. Білоруси туди замовляють свої посилки.

“Якщо введуть обмеження, доведеться у шість разів більше перевіряти посилок. У стільки ж зросте кількість працівників Укрпошти та митниці. Персоналу знадобляться комп’ютери та відповідна техніка. Державі доведеться залучати додаткові кошти на це і платити заробітні плати новим працівникам”, – підсумував Ігор Смілянський.

Уряд скасував постанову про оподаткування посилок з-за кордону. За нею податком не планували обкладати три посилки вартістю 450 євро протягом місяця. Четверту та всі наступні посилки планували обкласти ПДВ (20%), митом (10%) і акцизом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.