На Вінниччині чоловік морив голодом матір і не пускав до хати лікарів

Літня жінка важила 40 кілограм і була дуже виснаженою

У селищі Бродецькому Вінницькій області чоловік ледь не довів власну матір до голодної смерті – 78-річна жінка важила всього 40 кілограмів і була вкрай виснажена.

Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, повідомлення про погане ставлення сина до хворої матері надійшло до правоохоронців від сільського голови. Чиновник домігся того, щоб додому до жінки прийшли медики, сусіди, а також двоє працівників Козятинського відділу поліції.

Варто відзначити, що син господарки будинку категорично відмовився впустити до будинку тих, що прийшли, і тоді, щоб врятувати життя бабусі, було вирішено зайти до будинку з застосуванням сили.

Після того, як представникам влади все ж вдалося увійти до приміщення, лікарі відразу ж надали першу медичну допомогу потерпілій, викликали “швидку”, а також слідчо-оперативну групу поліції. Жінка була госпіталізована.

“Медики були шоковані тим, в якому стані перебувала жінка – вона була виснажена, немічна, її вага становила 40 кілограмів”, – заявили в прокуратурі.

Під час спілкування з поліцейськими жінка підтвердила неналежне ставлення сина до себе: за її словами, він не забезпечив її медичним оглядом і медикаментами, що не повідомив медикам про її стан здоров’я і тримав під замком. Нині літня жінка перебуває в реанімації, і лікарі борються за її життя.

Інформація про цю подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею “ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані”, яка загрожує покаранням у вигляді арешту на строк до шести місяців.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.