ЄС планує застосувати санкції до Італії

Європейський Союз може застосувати санкції щодо Італії, якщо сторонам не вдасться досягти домовленості щодо бюджету країни на наступний рік.

Про це заявив європейський комісар з питань економіки П’єр Московічі, інформує Depo.ua з посиланням на Reuters.

“Я хочу діалогу, але, якщо ми не зможемо досягти згоди, у підсумку санкції можуть бути застосовані”, – сказав Московічі.

Він наполягає на тому, що жодних рішень у ЄК наразі не прийняли, оскільки Італія все ще має тиждень, щоб змінити свої бюджетні плани до кінця 13 листопада.

“13 листопада ми очікуємо сильну, точну відповідь італійського уряду”, – сказав Московічі.

Італійський міністр фінансів Джованні Тріа в понеділок підтвердив, що бюджет країни не зміниться, і наполягав: запланований дефіцит бюджету на наступний рік не збільшить величезний державний борг країни, який досягає 130% валового внутрішнього продукту.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Європейська комісія піде на безпрецедентний крок і відхилить національний бюджет Італії, якщо італійський уряд не поліпшить оголошені цифри дефіциту.

19 жовтня проект державного бюджету Італії викликає серйозну стурбованість Європейській комісії через невідповідність фінансовим правилам Європейського Союзу.

Довідка: Уряд Італії схвалив державний бюджет, в якому популістські лідери заклали збільшення витрат для виконання своїх передвиборчих обіцянок.

Новий бюджет потягне за собою збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.