6 категорій людей, кого не можна брати в хресні батьки: все про таїнство хрещення

Обряд хрещення дитини – дуже важливе таїнство в житті малюка. Вважається, що з цього моменту він знаходить духовних батьків. Щоб його життя вдало склалося, а таїнство пройшло за всіма канонами, хресних потрібно вибирати правильно. Кого ні в якому разі не можна брати в куми? Розберемося далі.

Врахуйте, що після таїнства хрещення поміняти духовних батьків дитині не можна. Так що підходите до вибору хресних більш ніж відповідально.

Кого категорично не можна брати в хресні?

Дівчат молодших 14 років і юнаків молодше 15 років. Церква вважає, що занадто юні хресні не зможуть прищепити дитині духовні ази.

Монаха і черницю заборонено брати в хресні.

Людей, які стpaждають будь-якими пcихiчними зaxворювaннями.

Сімейну пару. Хрещені не повинні бути пов’язані сімейними узами між собою. До речі, кумам також заборонено одружуватися між собою. Тому друзів, які перебувають в тривалих стосунках, краще не беріть в хресні.

Власні батьки дитини не можуть стати для нього духовними наставниками.

Не може хрестити дитину людина іншої віри: мусульманин, буддист або атеїст. Бути «просто дуже хорошою людиною» в цьому випадку мало.

Забобони про хрещення

Багато хто вважає, що не можна брати хресною дівчинці незаміжню жінку, а хлопчику – неодруженого чоловіка. Мовляв, вони відберуть щастя у дитини.

Також в народі є марновірство, що вaгiтні не можуть хрестити дітей. Ніби, хрещена віддасть частину своєї життєвої сили і втратить немовля.

Вважається, що вдови і вдівці також не можуть хрестити дитину, тому що можуть передати свою нещacливу долю малюкові.

Погана прикмета, якщо в хресні беруть людину, у якого помер хрещеник. Вважається, що малюк може повторити лиxу долю.

У жодного з цux марновірств немає християнського підтвердження. Священнослужителі кажуть, що прикмети про хресних не збуваються. Але якщо ви все ж сумніваєтеся у виборі духовних батьків своєму малюкові, зверніться до служителя в церкві. Він завжди зможе вам відповісти на всі найбільш хвилюючі питання про це таїнство.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.