“Ти фантастичний”: як Усик нокаутував Белью і підкорив Британію(відео)

Український чемпіон Олександр Усик здобув яскраву перемогу над британцем Тоні Белью і захистив звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі. Наш співвітчизник відправив суперника в глибокий нокаут у восьмому раунді, відстоявши пояси за версіями Всесвітньої боксерської ради (WBC), Всесвітньої боксерської асоціації (WBA), Всесвітньої боксерської організації (WBO) і Міжнародної федерації боксу (IBF), передає “Обозреватель”.

Усик викликав справжній фурор в Манчестер, завоювавши повагу і свого суперника, і британської публіки.

На поєдинок проти потужного британця, який заради бою за звання абсолютного чемпіона спустився у вазі, Усик обрав абсолютно нехарактерну для себе тактику. Саша зарядився на нокаутуючий удар, практично не працюючи серіями, як це було в бою з росіянином Муратом Гассієвим.

Початок поєдинку з Белью взагалі змусив похвилюватися: Тоні просто кайфував в рингу, а українець перебував, здавалося, в повній розгубленості. Більш того, Усик викидав мінімальну кількість ударів, а сам при цьому раз по раз пропускав жорсткі панчі.

‘Дійшло до того, що британський важковаговик на момент зупинки вів за очками на записках двох з трьох суддів. Лише представник Росії зафіксував мирову – 67:67. Хто знає, як би завершився поєдинок, якби не восьмий раунд.

Перед боєм багато говорилося про те, що Усику може не вистачити двох факторів: фізичної готовності і міці. Все-таки після перемоги над Гассієвим пройшло трохи більше трьох з половиною місяців…

Перша частина бою повністю підтверджувала ці висловлювання. Белью спокійно “ковтав” легкі удари Усика, а сам у відповідь наносив українцеві більш істотної шкоди. Але все змінив восьмий раунд.

Саша довго готував фaтальну для Тоні атаку. Зрештою, суперник після потужного лівого бокового опинився на настилі. Нокаут виявився настільки глибоким, що Белью навіть за допомогою канатів не зміг піднятися на ноги. Британець не відразу зрозумів, що взагалі сталося, а коли прийшов до тями розплакався в своєму кутку. Для нього цей бій став останнім в кар’єрі…

Треба відзначити, що, незважаючи на гучні слова напередодні бою, Тоні Белью явно відчував повагу до свого опонента. Після поразки британець просто-таки засипав Олександра компліментами.

“Усик – великий чемпіон. Він чесно переміг, у мене немає ніяких пояснень. Олександр – найвеличніша людина, з якою мені коли-небудь доводилося ділити ринг. Тільки кращий з кращих знайде спосіб перемогти його”, – сказав Тоні прямо в рингу після зупинки поєдинку.

Більш того, він кілька разів підходив до Усика, щоб висловити своє захоплення. Особливо зворушливо було спостерігати, коли Белью просто поцілував українця в голову, а потім підняв його руку вгору.

ЩО ДАЛІ?

Олександр досить стримано відреагував н

а свою перемогу і не став робити гучних заяв про своє майбутнє. “Я провів дуже складний рік. Я хочу відпочити і поправити своє здоров’я. Потім ми зможемо говорити про моє майбутнє. Мені вистачає сил для супертяжів. Я ще буду їсти додаткову порцію макарончиків. Ми повинні ставити собі цілі, інакше ми тухнемо, вмиpaємо…” – заявив Усик.

У ніч на неділю вся Великобританія побачила, що українець володіє потужним ударом і готовий дарувати публіці справжнє шоу в рингу. Щось підказує, що поєдинок Усика проти Ентоні Джошуа вже зараз з нетерпінням чекає весь боксерський світ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.