Польща тимчасово відновить прикордонний контроль із країнами ЄС

Відповідне рішення з цього питання підписав міністр внутрішніх справ та адміністрації.

З 22 листопада до 6 грудня у Польщі буде тимчасово відновлений прикордонний контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони, тобто з Чехією, Німеччиною, Литвою та Словаччиною.

Про це заявила в п’ятницю представниця Прикордонної служби Йоанна Конєчняк.

Це відбувається у зв’язку з організованою у Польщі Кліматичною конференцією СОР 24.

Також Йоанна Конєчняк додала, що відповідне рішення з цього питання підписав міністр внутрішніх справ та адміністрації. Метою відновлення контролю є забезпечення безпеки під час конференції СОР 24, яка відбудеться в Катовицях.

Під час контролю пасажири, котрі перетинають кордони Польщі, повинні мати з собою документи, що підтверджують їхню особу та громадянство, наприклад, ідентифікаційний номер або паспорт. Громадяни третіх країн, як і раніше, повинні мати зі собою документи, що дозволяють їм перетинати кордон (паспорт) та підтвердити право на проживання, наприклад, візи.

Це буде четвертий випадок відновлення тимчасового прикордонного контролю. Вперше таку процедуру 2012 року запровадили з нагоди Євро-2012, потім 2013-го — у зв’язку з Кліматичною конференцією та 2016-го — з приводу саміту НАТО у Варшаві та Світових днів молоді в Кракові.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.