Пасажирам повертатимуть вартість квитка, якщо потяг затримується

За затримку потяга, вартість квитка повернуть пасажирам. Цікаве та ефективне нововведення: у Європі знову пішли назустріч людям і пропонують повертати вартість квитка у разі затримки потяга. Таке рішення ухвалив Європейський парламент. Воно стосується захисту прав пасажирів залізничного транспорту.

Пише сайт Європейського парламенту. У змінах зазначено, що якщо поїзд спізнюється на годину без вагомої причини, то компенсують пасажирам не 25 % від вартості квитка, як це було раніше, а 50 %. При цьому право на поїздку буде збережено.

Коли затримка буде вже півтори години – пасажирам будуть повертати 75 % від вартості квитка. За двогодинну затримку і більше пасажирам повертатимуть 100 % вартості квитка. Крім цього, в Європарламенті обмежили кількість випадків, коли залізничні компанії можуть виправдовувати затримки потягів «надзвичайними обставинами». Рішення Європарламенту передали на затвердження Ради ЄС.

Нагадаємо, нещодавно до Мукачевого прибув тестовий швидкісний потяг з Будапешта. За попередньою інформацією, вартість квитків становитиме від 700 до 1100 гривень. Заразі він курсує в тестовому режимі. Про те, коли саме потяг почне регулярно курсувати, поки невідомо. В «Укрзалізниці» уточнюють, що тільки почали тестувати рух, а потім можуть бути змінені як вагони, так і сам локомотив.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.