“Всі аптеки повинні позбутись цих ліків”: В Україні заборонили популярний препарат від застуди та грипу

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Вікс Актив Симптомакс” виробництва британської компанії “Рафтон Лабораторіз Лімітед”. Відповідне розпорядження з’явилося на офіційному сайті відомства.

“Заборонити реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Вікс Актив Симптомакс”, порошок для орального розчину зі смаком лимона по 10 саше в коробці серії 62868961А1, виробництват”Рафтон Лабораторіз Лімітед”, Великобританія”, – йдеться в повідомленні.

Як розповіли в Держлікслужбі, причиною такого кроку стало те, що зразки препарату цієї серії під час вивчення стабільності не відповідали вимогам специфікації за показниками “Парацетамол” (показник був заниженим) і “Фенілефрин HCl” (показник був заниженим).

У той же час у відомстві враховували, що основною ознакою серії лікарського засобу є її однорідність.

Отже, тепер після отримання вищевказаного розпорядження все аптеки повинні невідкладно перевірити наявність всіх серій лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом знищення та / або повернення постачальнику (виробнику).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.