Скандал із сепаратистським фільмом в Миколаєві – в СБУ зробили заяву

В СБУ прокоментували скандал, що спалахнув навколо показу фільму про “русскую весну” перед миколаївськими студентами. В Службі безпеки заявили, що згодні зі студентами.

752673

Про це заявив представник спецслужби в Миколаївській області Андрій Середич в коментарі “Обозревателю”.

“Я дивився його уривками і в ньому показана донецька дійсність, то як люди виступають проти України. Я б і сам вийшов. Як приватна особа. Тому що органічно такого не сприймаю і вважаю, що реакція студентів була дуже природна”, – сказав представник СБУ.

Він також розповів, що студенти, які першими пішли з показу подзвонили на гарячу лінію СБУ і попросили спецслужбу вивчити це питання.

“Туди виїхали наші люди і встановили, що це фестивальний фільм, який був схвалений Міністерством культури і Держагентством з питань кіно. Ми направили матеріали для експертних досліджень в Держагентство і наш експертний інститут в Києві. Фільм дуже неприємний. Мені не сподобався”, – наголосив Середич.

Нагадаємо, у Миколаївському національному університеті студентам спробували показати фільм про події на Донбасі весни 2014 року, в якому була висвітлена “точка зору” сепаратистів. Цей фільм так обурив студентів, що вони вийшли із залу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...