Українських заробітчан чекають перевірки, дізнайтеся подробиці

Українські громадяни, працевлаштовані за кордоном, пересилають додому щорічно близько $6,5 млрд, при цьому значна частина цієї суми не потрапляє в декларації.

Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю “Радіо Свобода”, через це при подачі заробітчанами заяв на субсидію компетентні органи повинні проводити додаткові перевірки.

“Люди, які працюють в Україні, платять прибутковий податок, сплачують єдиний соціальний внесок. Їх доходи враховуються. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що вони працюють по “білому”, утримують і бюджетників і пенсіонерів, і самі себе утримують. А хто працює за кордоном, пересилає сюди кошти. Ці кошти потрапляють у конкретні домогосподарства. 6,5 мільярда доларів”, — розповів міністр.

За його словами, ці кошти слід вважати доходами фізичних осіб і вони повинні обкладатися податком.

“Це дохід, тому що він використовується на власне споживання. Ми попросили: будь ласка, задекларуйте! Тому що це реально гроші, які ви отримуєте на власне споживання. Так ось, на сьогодні, коли ми говорили про 1 червня 2018, ці кошти ніяк у деклараціях наших субсідіантів не були зазначені. Тому ми теж провели перевірку, верифікацію для того, щоб з’ясувати, хто у нас теж приховує ті чи інші доходи”, — додав Рева.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.