Шокуючі факти про улюблений серіал “Величне століття”

Серіал «Величне століття» припало до вподоби нашим глядачам. Ще б пак, кому не сподобається спостерігати за відносинами султана і легендарної Роксолани?

hyurem-860x484

У серіалі показано безліч подій, які насправді відбувалися, тому він по праву вважається історичним. Однак, як і в будь-якому іншому кіно, тут не обійшлося і без кіноляпів …

Ми підготували для вас 10 найсоковитіших ляпів, допущених в серіалі “Величне століття”. Тобі вони точно сподобаються!

1. У серіалі Роксолана потрапляє в гарем до Сулеймана, коли він вже став султаном. Насправді ж це сталося, коли він був ще Шехзаде – спадкоємцем престолу.

2. Шикарні сукні, в яких ходять героїні серіалу, абсолютно не відповідають епосі! За часів Османської імперії сукні у жінок були більш закриті, і вони не могли ходити по палацу, оголивши при цьому зону декольте. Також в серіалі героїні діляться одна з одною прикрасами – в реальному житті такого бути не могло.

3. Також епосі не відповідає інтер’єр палацу. Штори за часів Сулеймана були прямими. У серіалі вони включають в себе драпірування, помпони, ламбрекени. І ще в палаці зовсім не було столів, а в серіалі вони практично в кожній кімнаті.

4. Безліч ляпів допущено під час сцен, де султан приймає їжу. Під час трапези його оточували безліч слуг, а в серіалі на масовці явно заощадили. Також існувала сувора черговість подачі страв, а на екрані подають все відразу.

5. Якщо вірити серіалу, у Сулеймана був величезний флот. На ділі ж він був в два рази менше. І рішенням державних питань султан займався через решітку.

6. У серіалі Сулейман звертав увагу на безліч жінок, і Хюррем частенько доводилося боротися з суперницями. У житті ж султан зберігав кришталеву вірність своїй коханій і інші йому були нецікаві.

7. Валіде, мати Сулеймана, в дійсності померла набагато пізніше, ніж показано на екранах. Історики навіть припускають, що її могла отруїти Хюррем. Також в перших серіях вона вільно спілкувалася з Настею російською. У житті цього бути не могло, тому що в житті вона не знала ні російської, ні української мов.

valide-e1480014703896

8. Звання Хасекі-султан Сулейман придумав спеціально для своєї коханої дружини Хюррем. У серіалі ж так називають і матір Шехзаде Мустафи Махідевран.mahidevran

9. Принцеса Ізабелла, яка потрапила в турецький полон, насправді годилася б Сулейману в бабусі. Вона була бабусею Карла V, супротивника Сулеймана, в серіалі ж на її роль взяли молоду красиву актрису.izabella-velychne-stolittya

10. У Хюррем і Сулеймана було більше дітей, ніж показано в серіалі. Справа в тому, що деякі спадкоємці померли ще в дитинстві, що на той час не було рідкістю. У серіалі ж цю тему вирішили не зачіпати.

Поки це всі ляпи, які вдалося помітити пильним оком наших редакторів. Якщо ти помітив ще що-небудь – пиши про це в коментарях. І не забудь поставити «Лайк», якщо любиш цей прекрасний серіал “Величне століття”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...