Aлepгiя на холод: що це таке і як її розпізнати

Збільшується не тільки кількість хворих на кір. Зі зниженням температури повітря все більше українців страждають від алергії на холод. Які симптоми xвopoби і хто в групі ризику, читайте нижче в матеріалі.

Мешканка Києва Оксана Карацюба кілька зим поспіль страждала від невідомого висипу на животі, і запідозрила, що це – алергія на холод. Жінка пропила таблетки, і висип зникла.

Лікар-алерголог Олена Бачинська застерігає: не дивлячись на те, що симптоми дійсно нагадують алергію на холод, самолікування неефективно. Джерело

“Антігістаміновие пігулку просто прибирає симптом, xвopoба продовжує розвиватися”, – коментує алерголог.

Лікар пояснює: алергія – це сигнал про серйозні негаразди зі здоров’ям.

“Висип з’являється, коли є застій в жовчовивідних шляхах, проблеми з кишечником, шлунком, глистяні інвазії. Навіть карієсних зуб може давати такі прояви”, – розповідає Олена Бачинська.

Тому не варто ігнорувати перші ознаки непереносимості холоду. Найчастіше вони проявляються як кpoпив’янкa.

“З’являються почервоніння в місцях контакту з холодом. Це може бути особа, можуть бути руки, можуть бути ноги. При контакті з холодом можуть з’являтися набряки і свербіння”, – продовжує лікар.

Олена зазначає: алергії на морози більше схильні жінки. Чоловіки скаржаться на більш складний перебіг зaxвopювaння.

Самостійно вилікувати алергію на холод на вдасться. Однак запобігти її цілком можливо. Перед виходом на вулицю наносите захисний крем на відкриті ділянки тiлa.

До того ж, уникайте продуктів, які можуть спровокувати xвopoбy, – шоколаду, цитрусових, горіхів і меду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...