Медики набирають добровольців на випробування нового методу чоловічої контрацепції

Американські медики працюють над створенням нового засобу контрацепції для чоловіків. Національні институти охорони здоров’я США набирають добровольців для випробування гелю “NES/T”, повідомляє Daily Mail.

У засобі міститься два гормону — прогестин і тестостерон. Гель наноситься на плечі і спину чоловіка.

Прогестин, який, до речі, зустрічається у багатьох гормональних жіночих протизаплідних засобах, природним чином блокує дію чоловічого гормону, тестостерону, утримуючи насінники від виробництва сперми.

Однак тестостерон також відіграє важливу роль в фізичних особливостях і в сексуальному потязі, тому в гелі міститься аналог гормону.

Для свого випробування дослідники сподіваються набрати 420 пар, щоб випробувати гель в якості єдиного протизаплідного засобу. Дослідження триватиме близько року.

Спершу чоловіки будуть наносити гель щодня протягом чотирьох тижнів і дванадцяти тижнів, щоб перевірити їх рівень переносимості компонентів, що містяться в гелі.

Весь цей час добровольці будуть здавати зразки сперми на перевірку активності сперматозоїдів.

Якщо за цей проміжок показники плодючості зміняться в кращу сторону, то медики будуть рекомендувати гель на рівні з іншими гормональними протизаплідними препаратами.

В даний час єдиними схваленими чоловічими контрацептивами вважаються презервативи або вазектомія — хірургічна стерилізація.

Слід зазначити, що методів контрацепції для жінок набагато більше, але багато з них можуть мати серйозні побічні ефекти, наприклад екстрені протизаплідні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.