Депортація “по-днрівськи”: від чеської гуманітарної організації вимагають покинути Донбас

Терористи з так званої “ДНР” прийшли до донецького офісу чеської гуманітарної організації “Людина у скруті” з вимогою, щоб остання негайно згорнула свою діяльність на території окупованого Донбасу.

753611

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Координатор організації Шімон Панек зазначив, що бойовики не повідомили причини, чому чеським гуманітарним працівникам відмовлено в акредитації.

Нас засмучує, що керівництво в Донецьку без будь-яких роз’яснень відмовило нам у доступі до людей, які насправді нашої допомоги потребують, і таким чином порушило міжнародне гуманітарне право,
– сказав Панек.

Неочікованою поведінка бойовиків так званої “ДНР” стала і для координатора допомоги Україні Томаша Коціана. За його словами, працівники гуманітарної організації “досі виконували всі вимоги місцевих органів і систематично інформували їх про свою діяльність”.

За інформацією чеських ЗМІ, терористична влада в самопроголошеній “ДНР” поставила ультиматум: всі співробітники “Людини у скруті” повинні впродовж 24 годин покинути терени окупованого Донбасу.

Зазначимо, що чеська організація надавала гуманітарну допомогу мешканцям Донбасу від серпня 2014 року. У 2016 року гуманітарні працівники допомогли продуктами близько 490 тисячам жителів окупованих територій.

Також організація надавала допомогу жителям Донеччини у відновленні житла і привозила питну воду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...