“Він кричить”: у Дніпрі сусіди заскочили батька за побиттям немовляти і викликали поліцію(ВІДЕО)

Дитина з двома переломами лежить у лікарні, правоохоронці почали слідство.

У Дніпрі батьків запідозрили у знущаннях із малюка. Сусіди викликали поліцію, бо дитина постійно плакала за стінкою, йдеться в сюжеті ТСН.

Малий Єгорчик у лікарні нерухомий, його переламана ніжка після операції на витяжці. Поруч із дитиною мама, якій 18 років. Що саме сталося з малюком, вона до пуття пояснити не може. “Він упав з дивану. Двічі. І підняла бабуся за ногу, дороги ногами. Почали мазати маззю. Перший перелом зажив, а от другий – я трохи не встежила”, – каже Катерина Ларочкіна.

Подружжя з 8-місячним сином жило в кімнаті гуртожитку. 27-річний батько нині безробітний – він переконує, що пильнував маля, поки мама підзаробляла, але звідки взялися переломи, не знає. До лікарні не зверталися, бо боялися за себе. “Ми боялися, що скажуть, що ми його побили. Ми з жінкою скинулися і купили йому ліки. Ми самі лікували його. Ми купували від синців крем і мазі від болю”, – пояснив Олександр Ларочкін.

Сусіди ж переконують, що плач малюка був нестерпним. “Наче його ріжуть”, – каже одна з мешканок гуртожитку. Люди викликали поліцію, коли почули, що крик немовляти намагаються заглушити гучною музикою. “Я зайшла до кімнати – він памперсом повним бив дитину з усієї дурі по животу! Я просила: навіщо ти б’єш? Він маленький, він тобі нічого не скаже, навіть якщо в нього щось болить чи їсти хоче. Він сказав: він кричить”, – розповіла сусідка Оксана Казанець.

У нетверезого батька малюка забрала поліція, до лікарні немовля доправили у тяжкому стані. Медики з’ясували, що дитина щойно отримала перелом стегна, а днів за десять до того – ще й обох кісток гомілки. “Там пішла вже кісткова мозоль. Тобто виходить, стара травма і нова травма. Друга травма більш тяжка, погіршила стан дитини, враховуючи її вік”, – розповів завідувач відділенням травматології обласної дитячої лікарні Олексій Мохов.

Поліцейські дійшли висновку, що йдеться про завдання тілесних ушкоджень. За цим фактом відкрито кримінальне провадження та проводяться експертизи. Доки немає результатів, батько на волі. Відповідати доведеться й матері – щонайменше за ненадання медичної допомоги. “Як чоловік пояснив поліції, до лікарні вони не звертались, тому що не мали такого бажання. Є інформація, що батько зловживав спиртними напоями. Також ми знаємо, що він притягався до кримінальної відповідальності за скоєння низки злочинів”, – розповіла речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Сам батько із висновками правоохоронців незгоден. “Я ще до суду подам! Я його не бив. Якби я його бив, він би був у мене синім або давно вже б помер”, – каже він. Родина вже перебувала на обліку в соціальних служб, тому наразі може постати питання про вилучення дитини і позбавлення батьківських прав. Мама досі не розуміє, які можуть бути до них претензії. “Сусіди хочуть чи кімнату відібрати, чи я не знаю, що. Я сказала: не віддам дитини. Я на все піду”, – каже вона. Маленький Єгорчик у лікарні перебуватиме до кінця року, потім ще місяць буде у гіпсі, далі на дитину чекає тривала реабілітація. Водночас у його батьків скоро буде поповнення – вони чекають двійнят.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.