На Чернігівщині хлопчика з інвалідністю зацькували в школі

У селі Смяч Чернігівській області хлопчика з інвалідністю зацькували в школі. Марку дев’ять років і у нього затримка розвитку через рідкісну хворобу Фара-надлишок кальцію в тканинах мозку.

Він вчиться в навчальному закладі другий рік, його батьки теж тут працюють, йдеться в сюжеті ТСН.

Скаржитися на Марка батьки почали тільки в цьому році. Вони кажуть, що він «обіймається, спідниці піднімає, обзивається». При цьому його мати Оксана Коротка вважає, що це симетрична відповідь на її скарги на адміністрацію школи, а діти її сина постійно провокують.

«Волосся у нього довгі на руках, вони його чіпали, він розлютився, почався напад, спровокували епілептичний напад. У школі дисципліни немає, робота не проводиться з дітьми про інклюзивну навчанні, щоб правильно реагували на цих дітей», – зазначила вона.

Мати постійно пише в прокуратуру, поліцію, районний відділ освіти.

«Заклад працював в звичайному ритмі, ніхто ніколи не скаржився, можливо, десь колись була якась підміна. Це сільська місцевість, розумієте, вчитель може не доїхати вчасно, всі ми люди і транспорт ламається, все це є, але ніколи не звикли на будь-яку річ скаржитися. Хочуть чотири вчителі написати заяву», – говорить в. о. директора школи Тимофій Ковальчук.

Батьки школярів погрожують дітей забрати зі школи. «Я не хочу сказати, що Оксана погана, може, вона золота, але у людини стався зрив, у неї троє дітей-інвалідів, вона розлютилася на весь світ, розумієте, скарги йдуть на всіх, кого можна», – вважає одна з них.

Також повідомляється, що ситуація в школі зайшла в глухий кут. Тим часом Оксана вже має одну догану. Її чоловік – учитель праць – два, за недотримання трудової дисципліни. Мати Марка вважає, що таким чином всю сім’ю виживають зі школи.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.