Ангела Меркель гучно пішла зі своєї посади яку обіймала протягом 18 років (відео)

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у п’ятницю, 7 грудня, офіційно залишила посаду лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС).

Вона займала її протягом 18 років, пише “obozrevatel“.

На з’їзді ХДС Меркель подякувала однопартійцям за роботу і проголосила прощальну промову, йдеться на сторінці телеканалу OstWest у Facebook (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

“Сьогодні я хочу попрощатися зі своїми співробітниками в ХДС у центрі фонду Конрада Аденауера та подякувати за роботу, працьовитість, ідеї, критику. Це були незабутні 20 років”, — звернулася політик.

Вона підкреслила, що за роки її правління кількість безробітних у Німеччині вдалося скоротити із п’яти до двох мільйонів.

“Я не народилася ні канцлером, ні головою партії. Я завжди намагалася виконувати свою роботу по совісті. І я завжди знала, що настане день, коли я повинна буду її завершити. Це було честю для мене!” — закінчила промову Ангела Меркель.

Претендентами на посаду голови партії стали три особи:

колишній голова парламентської фракції ХДС/ХСС у бундестазі Фрідріх Мерц;

нинішній генеральний секретар ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер;

міністр охорони здоров’я Йенс Шпан.

Голосування за нового главу пройде 7 грудня. Передбачається, що вибори можуть зайняти два тури.

Найвірогіднішим переможцем є 56-річна Аннегрет Крамп-Карренбауер, пише Telegram-канал “Картковий будиночок: Європа”. Генсек ХДС вважає, що її країні потрібно звільнитися від бюрократії, дефіциту кваліфікованих працівників та високої шкідливості виробництва.

Найбільшим критиком політики Меркель із трійки кандидатів є міністр Йенс Шпан. Він вважає, що Німеччині варто посилити політику щодо РФ.

Третій претендент, Фрідріх Мерц, виступає за зміну міграційної політики.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.