Вимагали гроші: затримано ректора і проректора столичного ВУЗу

У Києві були затримані керівники одного з вищих навчальних закладів, які вимагали хабара у студентів з інших країн. Про це в п’ятницю, 7 грудня, повідомила прес-служба Служби безпеки України.

 

Як повідомляється, починаючи з 2016 року ректор, проректор з наукової роботи та головний бухгалтер одного з університетів Києва налагодили злочинну діяльність з незаконної легалізації громадян інших держав в обмін на грошову винагороду. Іноземців без дотримання законної процедури запрошували нібито на навчання, під цим приводом їх видавалися посвідчення на проживання.

Як було встановлено правоохоронцями, зловмисники систематично вимагали у студентів-іноземців гроші, погрожуючи відрахувати з ВНЗ і відібрати дозвіл на проживання. Підозрювані були затримані на робочому місці після отримання останньої частини чергового хабара – 1 тисячі доларів з вимагав 3 тис.

Під час обшуку у керівників університету знайшли посвідчення на проживання, паспорти громадян інших країн, 20 тисяч доларів готівкою.

Стосовно зловмисників порушено кримінальні справи за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368-3 та ч. 3 ст. 332 КК України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.