Убили з нудьги. Син судді з товаришем побили до смерті трьох чоловіків – всі подробиці

У Павлограді Дніпропетровської області розгорається скандал навколо жорстокого злочину: двоє студентів напідпитку заради розваги побили трьох чоловіків. Всі троє померли – останній з потерпілих помер у лікарні в ніч на 30 жовтня.

За даними місцевих ЗМІ, один із винуватців убивства – син місцевої судді.

НВ розповідає все, що відомо про гучну історію.

Що сталося
У ніч на 14 жовтня в Павлограді вирішили “розважитися” 19-річний місцевий студент та його 18-річний товариш. За даними Павлоградської прокуратури, обидва вони розпивали алкогольні напої, а потім, “відчуваючи нудьгу, вирішили розважитися, шляхом побиття осіб, які не мають певного місця проживання”.

Студенти вирушили на територію колишньої медико-санітарної частини на вул. Плосконоса, де в сторожці знайшли бомжів і почали приставати до них, назвавши себе поліцейськими (один із хлопців до недавнього часу навчався в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ).

Сторожка на території медсансчастини в Павлограді, де двоє студентів побили безхатченків/Фото прес-служби поліції Дніпропетровської області

Молоді люди вимагали від безхатченків повернути нібито вкрадений ними телефон. “Вигадана історія про крадіжку стала приводом для подальшого побиття заляканих громадян “правоохоронцями”, – повідомляє прокуратура. Хлопці завдали чоловікам численних ударів ногами по тілу, “усвідомлюючи протиправність своїх дій”. Потім нападники вирішили підпалити своїх жертв, з’ясували журналісти програми Свідок телеканалу НТН. З вогню чоловіків витягнув випадковий свідок злочину.

Крім того, за даними поліції Дніпропетровської області, раніше тієї ж ночі двоє хлопців скоїли ще один напад: побили звичайного перехожого.

Загалом жертвами їхніх жорстоких дій стали троє чоловіків: один із них помер на місці побиття, двоє інших від отриманих важких травм померли пізніше в медустановах.

“Перший помер відразу. Другого відправили в Дніпро – він помер там. У цих людей були важкі травми черепа, грудної клітини”, – розповів сайту Павлоград.dp.ua заступник головного лікаря лікарні №4 з хірургії Іскендер Іскендеров.

Найдовше боровся за життя третій з постраждалих – він помер у ніч на 30 жовтня після другої шпиталізації з перитонітом внаслідок завданих студентами травм, серед яких був і розрив селезінки.

“Важка поєднана травма, закрита черепно-мозкова травма, множинні переломи ребер з обох боків, комбінований важкий шок”, – розповів про первинний стан цього чоловіка Костянтин Філіппов, завідувач відділенням реанімації 4-ї міської лікарні Павлограда, якого цитує НТН.

Сюжет про злочин у Павлограді дніпровського 9 каналу:

Що відомо про підозрюваних
За даними інтернет-видання Павлоград.dp.ua, один з підозрюваних у скоєнні злочину – студент Криворізького центру професійної освіти металургії та машинобудування. Другий – його звуть Богдан Кравченко – до недавнього часу навчався в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Однак кілька тижнів тому Кравченко виключили з вузу – інформацію про це телеканалу НТН підтвердили в університеті.

“Кравченко Богдан, навчаючись в університеті з 2015 року, можна сказати, хронічно порушував навчальну дисципліну, мав постійні пропуски занять, за що на початку жовтня 2018 року був відрахований з університету”, – заявив програмі Свідок перший проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Ковбаса.

Кравченко є сином судді Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області, Світлани Маренич, уточнює НТН.

В оприлюдненій у 2017 році декларації судді Маренич дійсно вказано, що одного з двох її синів звуть Богдан Кравченко.

На сторінці хлопця в соцмережі Facebook інформації про нього небагато – крім кількох фото, які свідчать про захоплення студента східними єдиноборствами.

Крім того, у якості девізу на своїй сторінці Кравченко обрав латинський вислів Ense petit placidam sub libertate quietem (“Мечем ми встановлюємо мир, але мир під прапором свободи”).

Профіль Богдана Кравченка в соцмережі Facebook

На тлі скандалу, що розгорається, Юр’ївський райсуд оприлюднив заяву, у якій закликав ЗМІ не маніпулювати громадською думкою, висвітлюючи гучний злочин.

“Нагадаємо, що злочин, у вчиненні котрого звинувачується близька особа судді, не пов’язаний із здійсненням суддею правосуддя”, – йдеться в заяві суду.

У ній також зазначено, що керівництво суду і його прес-служба не з’ясовували офіційно детальну інформацію про обставини злочину – “задля недопущення порушення правил суддівської етики, розголошення таємниці досудового слідства та можливих спекуляцій з приводу втручання в діяльність органів досудового розслідування”.

Де зараз нападники
Обидва студента затримані – їх заарештували на два місяці і утримують у СІЗО міста Дніпро.

“Затриманим повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави. Затримані перебувають в умовах СІЗО міста Дніпро”, – повідомила НТН прес-секретар Павлоградського відділу поліції Анна Малишева.

Молодих людей підозрюють у скоєнні особливо тяжких злочинів – прокуратура відкрила кримінальне розслідування відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: закінчений замах на вбивство; умисне вбивство з хуліганських мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб; умисне тяжке тілесне ушкодження.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.