Сморід в класі виїдає очі, діти втратили свідомість: В одній з Миколаївських шкіл сталась скандальна НП, перші подробиці

У Миколаївській області першокласникам піднесли «подарунок» в школі – нові токсичні парти.

Від них у дітей з’явилася нудота, головний біль і навіть запаморочення, а деякі втрачали свідомість.

Меблі придбали шляхом держзакупівель, в рамках програми “Нова школа”. У те, що парти смердять, чиновники спочатку відмовлялися вірити, поки самі не зайшли в клас.

Кабінет першокласників пустує. Сморід в класі виїдає очі, відчувається відразу, як заходиш в приміщення.

Батьки кажуть, що запах від нових меблів – парт і стільців. Як тільки їх встановили, дітям раптово стало погано.

“Діти почали втрачати свідомість прямо декілька, і ввечері дітей почало нудити, почалися симптоми інтоксикації”, – розповідає батько учня першого класу Новоодеської ЗОШ № 1 Віталій Іпатенко.

“Почало нудити, у однієї температура піднялася, почав боліти живіт, запаморочення”, – додає мама учениці Ольга Залевадна.

Багатоденне провітрювання не допомогло, і дітей тимчасово перевели в інший кабінет. Запах в основному йде від стільців, кажуть батьки. Директор школи запевняє, що парти прийшли до них за держзамовленням, в рамках програми нової української школи.

“Привіз постачальник такі парти. Тендер пройшов у всьому районі, не тільки у нас. Чому тільки у нас така ситуація”, – дивується в.о. директора Новоодеської ЗОШ №1 Алла Васюра.

В управлінні освіти здивовані, кажуть – це перша скарга на нові парти. Запевняють, меблі мають всі необхідні сертифікати, приїхали однією партією і вже на місці розподілялися в місцеві школи.

“Усі школи Новоодеського району отримали парти цього виробника”, – коментує керівник районного управління освіти Валерій Багнюк.

Втім, через численні скарги батьків, педагог таки їде в школу. І тут, в класі з новими партами, визнає – запах дійсно є, і він нестерпний. “Я тут відчуваю запах, тому я прийняв рішення, щоб цим не користуватися. Щоб їх зараз прибрали з класу, негайно викликати постачальника, дати йому письмову претензію і замовити незалежну експертизу”, – заявив Багнюк під час відвідування класу.
Однак на київській фірмі про претензії до парт поки нічого не знають. На сайті виробника запевняють, що їх шкільні меблі безпечні і екологічні. За юридичною адресою жінка, яка представилася директором підприємства, говорити з журналістами відмовляється. Поки управління освіти району перевіряє інші парти, що надійшли по тендеру, в Новоодеській школі розбирають новенькі меблі та зносять їх в підвал. Замість них, говорять, поставлять старі і після провітрювання кабінету знову пустять туди першокласників.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.