Чому ніколи не можна говорити погано про свого чоловіка – і думати теж!

Якщо ви будете говорити (собі та іншим), що ваш чоловік козел, він в нього з часом перетвориться! В переносному значенні. Вражаюче, але це так! Закон Всесвіту! І скасувати його не можна.


Жінки мають дивовижну силу – перетворювати слова і думки в реальність. Як ви скажете – так і буде. Скажете “Йому не можна довіряти″, і він зрадить вашу довіру. Будете говорити “Він ні на що не здатний”, і всі його зусилля будуть марними.
Хіба постійні скарги на чоловіка зробили хоч одного чоловіка кращим, успішнішим, багатшим?

Жінки часто думають так: “От нехай мій чоловік зміниться – і все в житті налагодиться: повернеться любов і колишня іскра, а стосунки стануть міцнішими. А поки він не заробляє достатньо грошей – ніякої ласки і тепла”.

Це дуже наївне уявлення про життя – думати, якщо чоловік зміниться, жінка тут же стане щасливою. Чому б кожному з нас не почати в першу чергу з себе?
Адже поки ви зациклюєтесь на недоліках іншої людини, ваші власні вади нікуди не зникають.

Як то кажуть: в чужому оці і соломинку помічаєш, а в своєму і колоди не бачиш. Звичайно, свої власні недоліки визнавати важче. Куди легше звернути погляд на ближнього, поскаржитися подружкам на чоловіка у багатьох – в порядку речей. Я – хороша, він – поганий.

Засуджувати кого-небудь (в тому числі і чоловіка) – значить піднятися над ним, поставити себе на недосяжний п’єдестал. Таким займаються люди, яким не вистачає уваги, загального схвалення і визнання рідних, близьких.

Часто жінки критикують чоловіків, коли знаходяться в стані стресу.

Їм погано, їх все дістало – діти, робота, побут. Адже на когось ж треба вихлюпнути весь негатив? Позбутися від нього за допомогою спорту – не варіант, а ось перемити кістки чоловікові – саме те.

Навіщо ще жінки обговорюють чоловіків? Щоб їх пошкодували! Такою поведінкою вони показують свою слабкість: у них немає внутрішнього стрижня, їх наповнює почуття безсилля. Тому вони шукають опору в інших.

Інший варіант відповіді на це питання: жінка звинувачує чоловіка у всіх гріхах, щоб вигородити і виправдати себе, а також заручитися підтримкою подружок, мами і т.д.

Скаржачись на чоловіка, жінка ніби мстить йому за те, що він недостатньо багатий, успішний, красивий. “Ти поганий – ось і нехай у тебе нічого не виходить!”. Такі думки ще більше погіршують ситуацію – чоловік не отримує необхідну енергію і стає ще більшим невдахою.

До чого призводять вічні скарги на чоловіка?

1) Ви перестаєте його поважати, віддаляється від нього в думках, він втрачає вашу енергетичну підтримку, у нього все валиться з рук, бізнес прогорає, він топить горе в алкоголі, а ви ще раз переконуєтеся, що мали рацію на його рахунок.

2) У кожної людини є недоліки. Ніхто не ідеальний. Припиніть критикувати. Спочатку ви думаєте погано про чоловіка, потім висловлюєте свої думки вголос мамі та подружкам – і в результаті ще більше переконуєте себе в своїй правоті.

3) Така поведінка негативно позначається на нервовій системі, отруює душу, робить серце грубим і бездушним.

4) На негативні думки йде величезна кількість енергії, якої так потребує ваша сім’я. Адже тільки ви здатні надихнути чоловіка на нові звершення і здобутки. Погані думки про чоловіка програмують його на невдачу.

5) Жінка, яка не поважає свого чоловіка, шкодить своїм дітям. Повірте, вони все відчувають, навіть якщо ви і не обговорюєте при них сімейні негаразди. Реакція дітей на вашу неповагу може бути різною:

вони починають погано вчитися – це одна з форм протесту;
вони стають неслухняними, зв’язуються з поганими компаніями;
вони рано знайомляться з шкідливими звичками;
всі їхні стосунки зазнають краху.
6) Звинувачуючи чоловіка, ви підсвідомо провокуєте його на «погану» поведінку. Вам по суті й не потрібно, щоб він змінювався. Тоді кого ви будете робити винуватим?

7) Чоловік на підсвідомому рівні зчитує ваші негативні думки, він розуміє, що розчарував вас, що вам з ним не по дорозі, що ви його розлюбили. Він лягає на диван і починає мстити вам. Коло замикається.

Як скарги на чоловіка, висловлені вголос, відображаються на вас?

1) Обговорюючи чоловіка з мамою, ви наче знову перетворюєтеся в дитину, ви в якомусь сенсі зраджуєте чоловіка, якого самі вибрали собі за чоловіка. Звичайно, мама вас пошкодує. А як же інакше! А ще вона перестане поважати зятя, він втратить авторитет в її очах. Вам це потрібно?

2) Ви поскаржилися подрузі на чоловіка, та в свою чергу переказала вашу розмову іншим, і понеслося. Повірте – вас, як і вашого чоловіка, виставлять не в найкращому світлі. Вам це потрібно?

3) Коли жінка погано говорить про чоловіка, її почуття власної гідності злітає до небес, вона ніби відділяє себе від ненависного невдахи. У цей момент руйнуються всі сімейні зв’язки, ви перетворюєтесь на співмешканців. Вважайте, що шлюбу прийшов кінець.

Що робити?

1) Припиніть погано думати і говорити про чоловіка. Навіть неозвучені думки впливають на реальність. Недостатньо просто припинити скаржитися на чоловіка, необхідно перестати думати про нього як про невдаху. Інакше ніяких змін не відбудеться.

2) Відмовтесь від мрії про ідеального партнера. Немає ідеальних людей – змиріться з цим. Почніть насамперед з себе. Якщо не можете змиритися з ситуацією, змініть своє ставлення до неї: у вашого чоловіка, напевно, багато хороших якостей, про які ви забули.

3) Прийміть чоловіка таким, яким він є. Чоловіки не змінюються – це не входить в їх завдання. З них можна ліпити, як з пластиліну. Це жінка повинна підлаштовуватися і змінюватися. Гнучкість і м’якість – ось головні її переваги.

4) Ніколи і ні з ким не обговорюйте свого чоловіка. Ваша оцінка ситуації все одно буде необ’єктивною і однобокою, тому і пораду ви отримаєте передчасно невірну. Тоді навіщо її просити?

5) Якщо ви думаєте про чоловіка погано, значить, є речі у вашому житті, на які ви у більшості випадків закриваєте очі. Все що ви помічаєте в інших, є в вас. Перший крок до змін – переведіть погляд на себе.

6) Стежте за своїми думками. Якщо ви почали звертати увагу на недоліки чоловіка, значить, у вашому житті щось йде не так.

Можливо, ви намагаєтеся перекласти на нього відповідальність за своє нещастя. Подорослішайте нарешті! Чоловік не винен у вашій нереалізованості та невлаштованості.

7) Припиніть грати роль жертви. Ви доросла людина, вона вам не личить.

8) Навчіться поважати чоловіка, і його почнуть поважати інші люди. Почніть відчувати його значимість, і це дасть йому впевненість та силу. Завдяки вашій похвалі у нього виростуть крила, до нього повернеться удача, у нього все складеться, як треба.

Чоловік не може виробляти щастя, він може отримати його тільки від люблячої і турботливої жінки, яка визнає його заслуги і переваги.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.