Ваш чоловік — це ваше дзеркало

Якщо ви розумієте призначення людини в житті, вам стане легше навчитися відчувати до неї любов, оскільки буде розуміння, що людина в моєму житті — вчитель, і я йому за це вдячна.

Недарма саме цей чоловік прийшов у ваше життя! Адже все наше життя — велика школа, а предмет вивчення один: любов. Через чоловіків до нас ідуть найголовніші й часом найскладніші уроки, а спеціальність одна — Любов і прийняття себе.
Ми можемо дати любов іншій людині тільки тоді, коли самі її маємо. Ми не можемо дати іншому того, чого у самих немає.

Ваш чоловік — завжди ваше дзеркало, запам’ятайте це!

Він лише відображає те, що є в вас. Нещодавно я почула від однієї жінки: я готова старатися тільки для гідного чоловіка… Ви себе чуєте? Що таке «гідний чоловік»?
Будь-який чоловік, якого до вас приваблювало, приваблює і ще привабить, — це гідний саме вас чоловік. Поняття «гідний» — дуже відносне, тому що кожен гідний свого. Ви гідні рівно того, що до вас притягується. Якщо до вас життям приносить тільки безвольних тюхтіїв або маминих синочків, це не погано і не добре, це просто факт.

Факт, який показує, що ви готові прийняти в своє життя сьогодні й зараз. Чоловік, який приходить у ваше життя, дзеркально проектує всі ваші внутрішні проблеми назовні. І ви можете скористатися цим знанням, щоб поглянути на себе новими очима, збоку.

Давайте розглянемо найпоширеніші ситуації.

Якщо у ваше життя прийшов ревнивець, вам треба вчитися перенаправляти свою сексуальну енергію у творчість, тому що ніколи чоловік-ревнивець не з’явиться в житті дівчини, в якої пропрацьовано питання зі своєю сексуальністю.

Який урок несе з собою чоловік, який розпускає руки?

Якщо у ваше життя прийшов тиран, то вам пора вчитися слухати себе, тому що жінки, які живуть із тиранами, це жінки, в яких геть стерто розуміння, що таке кордони, і це перетворило їх на жертв. Вони почуваються нещасними, самотніми і всіма покинутими. «Чоловік тиран, погода погана, в інших радість у житті, а мене обділили, видно, доля моя така, терпіти і страждати».

Відповідно, чоловік або ставить жінку на місце своєю поведінкою, або вчить цю жінку поважати себе, відновлює структуру її особистості, висвітлює програму «жертва», вчить захищати кордони і давати відсіч. Інший чоловік просто не зможе навчити таку жінку почати слухати себе. Жертві потрібно випробувати сильний біль, щоб нарешті їй захотілося щось змінити у своєму житті.

Якщо до вас прийшов чоловік-алкоголік, залежний, то він не просто так притягнувся в ваше життя. І ви його для чогось вибрали. Для проходження якогось важливого уроку. Чого вчить такий чоловік?

Давайте уявимо, як поводиться жінка в такій парі: вона або постійно «пиляє» його і тим самим убиває при корені всю його мужність, або перебуває у стані «бідненької», якій найбільше не пощастило в житті, і все їй зобов’язані.

І чоловік п’є, і грошей мало, і діти — неслухи. Суцільний сум і печаль.

Відповідно, такий чоловік вчить її насамперед жіночності, «сигналить» їй про те, що як вона вбила свою жіночу природу, так і він вбиває себе алкоголем / наркотиками і втікає від реальності; або ж, у другій ситуації, він вчить її любові до себе, поваги, насамперед до себе, дорослішання, вміння брати відповідальність за своє життя і за події, які в ньому відбуваються.

Якщо у вашому житті — мамусин синочок, безвольний, безхребетний мамій, то ви явно належите до тієї категорії жінок, які не вміють віддавати кермо влади в руки сильної статі. Ви все самі вирішуєте, ви все краще за всіх знаєте і ви всіх міняєте.

Ви не помічаєте, але частіше за все ваші скандали виникають тому, що ви хочете змінити чоловіка, але ніколи не прислухатися до нього. І, так, зараз ви будете це заперечувати.

Якщо у ваше життя прийшла людина, яка годує вас обіцянками, а сама розважається з друзями, красиво говорить, а ви закохані в його мову, в його стиль, у його манеру жити — і впиваєтеся горем: «Ну коли ж ти вгамуєшся, і ми будемо разом спокійно жити». Відповідь: ніколи.

Така людина прийшла у ваше життя, щоб сказати вам: «Починай себе цінувати! Чому тебе влаштовує, що ми граємо за моїми правилами, і ти готова весь час підлаштовуватися? Я пропав на два місяці, і ти все одно мене приймаєш, бо я нагодував тебе красивими словами? Тебе тут не цінують.

Якщо ти підлаштовуєшся зараз під мене, то навіть коли в твоє життя прийде гідний чоловік, який полюбить тебе всім серцем, — за якийсь час він перестане тебе цінувати, тому що у тебе в голові закладена звичка підлаштовуватися».

Таких сценаріїв відносин можна перерахувати ще багато, але давайте повернемося до початку статті. Що значить — «я буду старатися тільки для гідного чоловіка»? Апріорі ви повинні старатися не для когось і не заради когось, тому що на кону стоїть ваш власний розвиток: ви стараєтеся в будь-яких відносинах тільки заради себе.

Якщо у вашому житті є чоловік — чесно себе запитайте: а я гідна іншого? І за які такі якості мені можна зараз вручити принца на білому на коні? Ви ж розумієте, що принц теж не хоче бути з дівчиною, в якої купа комплексів, тарганів і маній. Все це потрібно опрацьовувати. Не вчаться люди водити автомобіль за кермом Феррарі.

Є таке поняття, як «тіньова частина особистості». Це ті якості, яких ми в собі не усвідомлюємо, не бачимо, не приймаємо; вони в нас є, але для нашої свідомості вони оповиті тінню. Таким чином, дзеркала бувають прямі та зворотні.

Пряме дзеркало: та якість, яке дратує вас у комусь, є в вас самих.

Тільки ви її не бачите, не хочете помічати. Наприклад: чоловік лінується, лежить на дивані й нічого не робить. Вас це просто доводить до сказу.

Значить, ця ж сама лінь є в вас. Ви теж лінива, і вам дуже хочеться лягти й полежати на дивані і дивитися в стелю; але ви просто собі цього не можете дозволити, тому що вас у дитинстві вчили бути сильною і не валятися просто так, або ви ніколи взагалі цього не робили, живете в страшному стресі й нескінченній гонитві — робота, дім, діти, школа, прибирання…

Про що це говорить? Це не означає, що вам треба прилягти разом із чоловіком і полишити всі справи; просто прийміть: «так, десь глибоко я ще те ледащо і навіть більше за чоловіка», — і дозволяйте хоч іноді цій якості проявлятися: влаштовуйте собі відпочинок, просто полежте, підіть на масаж, усвідомлено полінуйтеся і розслабтеся.

Зворотне дзеркало: знаходимо якість, яка вас дратує в чоловікові, і дивимося, чи є це в вас із протилежним знаком.

Наприклад: чоловік — слабак, значить, ви — сильна, багато звалили на себе, і потрібно навчитися бути слабкою. Чоловік безвідповідальний, значить, ви — гіпервідповідальна, все контролюєте і не можете розслабитися, довіритися.

Чоловік брехун — ви зациклені на правді й вам постійно потрібні докази та підтвердження, ви не ймете віри. Чоловік жадібний — ви занадто скупа, насамперед до самої себе: скупа на любов, емоції, час … зрозумілий принцип?

Коли ви це все розумієте в собі, ви, по-перше, приймете ці якості, ну або хоч би почнете приймати; а по-друге, станете вище цього, розуміючи, що ви є чимсь більшим. Коли ми визнаємо в собі ці якості, то й чоловіки змінюються, або їхня поведінка перестає нас зачіпати. Взагалі все у світі влаштовано за принципом дзеркала.

Все наше оточення є нашим відображенням. За допомогою інших людей ви легко зможете побачити, що є в вас. Якщо ви незадоволені своїм оточенням, роботою — ви незадоволені передусім самою собою. Наше ставлення до себе збігається з нашим ставленням до оточення. А люди, своєю чергою, відображають наше уявлення про саму себе. Що в мені, те і ззовні.

Наш внутрішній світ притягує внутрішні світи інших людей. Тому, якщо всім навколо вас погано, у всіх сум, депресія, то це ж саме відбувається і у вас всередині. А якщо ви оточені світлими, добрими, люблячими людьми, — значить, ви теж така, все дуже просто! Працюйте над собою — зміниться і світ навколо, і люди.

Все це пишеться не для того, щоби почутися в центрі уваги, а щоб відчути, як жінка може самостійно (за бажання) змінити все. І навіть зради — вони не патологія і альфонси, це не табу. Це те, що допоможе жінці переоцінити себе і щось врешті-решт зробити, якщо жінка цього хоче.

Ви вже зрозуміли, в основі всіх уроків, які несуть нам чоловіки, лежить повернення до нашої жіночої природи.

Тому що у більшості жінок є такі перекоси: або ми «стаємо мужиками» і будь-який чоловік поряд із такою «Залізною Леді» лягає на диван, сідає на шию, не діє, спивається або починає гуляти, — або ми перебуваємо в позиції жертви і зітхаємо про свою нелегку долю, а чоловік виступає в ролі домашнього тирана або робить якусь підлоту.

Насправді ж через нього Бог і намагається вас напоумити. Через всі ці (та інші) типажі чоловіків Він каже: «Стань жінкою! Навчися любити себе, почни цінувати життя, адже ти прийшла сюди зовсім не для того, щоб страждати! Ти жінка!

Де текучість води і прийняття чоловіка? Де полум’я пристрасті? Де тепло вогнища? Де шана і повага до чоловіка? Де мудрість і гідність? Де краса, ніжність, легкість, радість? Де Віра? На, тримай чоловіка тобі під стать — це твій “тренажер із розкриття жіночності”, навчися, будь ласка».

Але ми цього не чуємо, розриваємо стосунки, зустрічаємо нового чоловіка, а там знову те ж саме, буває ще й гірше, і так по замкненому колу. Я завжди буду за те, що зміни мають розпочатися з жінки. Все починається з неї, бо вона — простір. Перш ніж перекладати відповідальність на чоловіка, подивіться на себе: він — лише ваше віддзеркалення.

В інтернеті повно популярних сторінок про те, як маніпулювати чоловіком і домагатися від нього подарунків. Я не про це. Я про повагу і любов до себе, про віру і прийняття чоловіка, про радість і світло життя!

Так, це боляче, боляче міняти себе, а ще болючіше усвідомити, що «Я» через свої установки, вірусні програми тільки руйную своє життя… Але, хоч як дивно, «Біль» нам потрібний. Я зрозуміла це, коли почала зростати і розвивати себе. А біль у відносинах — це невід’ємний супутник двох дорослих партнерів, які будують відносини і створюють сім’ю.

Я знаю багатьох чоловіків і жінок, які не зносять болю, і щойно у стосунках починаються труднощі — вони не витримують і вибирають припинити стосунки, й незабаром «стрибають» у нові, думаючи, ніби там все буде по-іншому і не доведеться перейматися! Та ба!

Спочатку все йде шоколадно і прекрасно (етап закоханості), а потім незмінно настає етап сварок, притирання, критики, лайки, і знову приходить той самий біль, від якого вони втекли в минулому союзі. То чи є сенс бігати по колу?

Завжди запитуйте себе: чого мене вчить ця ситуація?

Для чого вона сталася? Що мені потрібно для себе запам’ятати? Так чому ж ми біжимо від болю або вважаємо, що його не повинно бути? Дуже часто для продовження життя, також і життя сім’ї, потрібно пройти і вогонь, і воду, і мідні труби; це буде загартуванням для взаємин і вашим ростом. Не треба цього боятися.

Будь-які стосунки — це труднощі. І якщо починати їх із думкою, що нарешті можна розслабитися й насолоджуватися, то розчарування буде неминучим. Потрібно бути готовим до того, що буде складно, але зустрічати ці труднощі як шанс стати ближчими, допомогти одне одному, стати соратниками. Кохана людина — це не той, з ким можна насолоджуватися 100% часу.

Кохана людина — це той, заради якого ви готові долати труднощі і змінюватися. Той, кого ви приймаєте повністю, без решти!

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.